Balıkçıların İçleri Kıpır Kıpır, Yeni Sezon İçin Hazırlıklar Tamam

1 Eylülde denizlerde av yasağının sona ermesine çok az bir zaman kala İzmirdeki balıkçılarda ağlarını dikti, teknelerini tamir etti. Hazırlıklarını tamamlayan ve vira bismillah demeye hazırlanan balıkçılar, bu yıl yeni sezondan umutlu olduğunu ifade ederken, maliyetlerden ise dert yakındı.

Balıkçıların İçleri Kıpır Kıpır, Yeni Sezon İçin Hazırlıklar Tamam
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 9:08
1 Eylülde denizlerde av yasağının sona ermesine çok az bir zaman kala İzmirdeki balıkçılarda ağlarını dikti, teknelerini tamir etti. Hazırlıklarını tamamlayan ve vira bismillah demeye hazırlanan balıkçılar, bu yıl yeni sezondan umutlu olduğunu ifade ederken, maliyetlerden ise dert yakındı.
Tüm Türkiyede balıkçılar oldukça heyecanlı; çünkü uzun zamandır merakla beklenen av sezonu 1 Eylül tarihinde açılıyor. İzmirin Güzelbahçe ilçesinde de ağlar ve tekneler tamir edildi, motorların bakımları yapıldı. Özene bezene hazırlıklarını tamamlamak üzere olan balıkçıların yüzleri ise gün azaldıkça gülmeye başladı. Yıllarını denizlere adayan balıkçılar, bu yıl yeni sezonunun bereketli geçmesini umut ederken, maliyetlerden de biraz dertli.

Maliyetlerimizin altından kalkmak zor
60 yaşında balıkçılık yapan Feridun Baran, sektörün sorunlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana seslendi. Baran, Sorunlarımız çok büyük ve maliyetlerimizin altından kalkmak zor. Başkanımızdan bizlerle ilgilenmesini istiyoruz. Onu çok seviyoruz dedi.
İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, geçen yıl iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi. Çakan, Bu sene denizlerimiz bereketli gözüküyor. Karadenizde palamut, Marmarada hamsi çok gibi gözüküyor. Egemizde bütün balıklarımız var. Geçen sene Ege olarak en güzel sezonu geçirdik. Bu sezonda kaliteli, hijyenik, uygun fiyatlı balığı halkımıza yedirme gayreti içinde olacağız diye konuştu.

Tarım Bakanı Pakdemirlinin sezon açılışına katılması bekleniyor
Denizlerde av yasağının başladığı 15 Nisandan beri yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Çakan, İzmirdeki sezon açılışına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirlinin katılabileceğini dile getirdi. Çakan, Gemilerimiz boyandı, ağlarımız tamir edildi; makine düzenlerimiz elden geçti. Sezona hazırız. Yeni Tarım ve Orman Bakanımızın İzmirli olması bizleri çok sevindirdi. İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanımız Mahmut Özgenerin girişimleri ile bakanımızla bire bir görüşme imkanına sahip olduk. İTO bünyesinde sektörümüzle ilgili olarak bir çalıştay düzenledik. Çalıştaya ülkemizde balıkçı arkadaşlarımızı davet ettik. Sektörün sorunlarını tespit ettik ve tespitlerimizi sayın bakanımızın İzmirde katılacağı sezon açılışında dosya olarak teslim edeceğiz. Çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. İlk olarak ışık avcılığı konusunda bir düzenleme gerçekleşti ifadelerini kullandı.

Bu mesleğin asıl zorluğu ailenizden uzak kalmak
Son hazırlıklarını yapan balıkçılardan Akın Sert (53), 30 yıldır balıkçılık mesleğini yaptığını vurguladı. Sert, Şu dönemde ağların montajını tamamlamaya çalıyorum. Bu sene Egede hamsi ve sardalyanın bol olduğu söyleniyor şeklinde konuştu.
40 yaşındaki Ömür Günlü ise sezona az bir zaman kala şu açıklamayı yaptı:
18 yıldır bu mesleği yapıyorum. Gemideki metal aksamları ben yapıyorum. Bu mesleğin asıl zorluğu ailenizden uzak kalmak. Burada yatıp burada kalkıyorum. Akşam olduğunda evinize gidemiyorsunuz.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık