Baka Nın Proje Uygulama Ve İzleme Süreci Eğitimi Başladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) 2018 Mali Destek Programlarından (MDP) yararlanacak Isparta, Burdur ve Antalyadaki başarılı proje sahiplerine, BAKA İzleme-Değerlendirme Birimi tarafından proje uygulama ve izleme süreciyle ilgili eğitimler verildi.

Baka Nın Proje Uygulama Ve İzleme Süreci Eğitimi Başladı.
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 14:11
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) 2018 Mali Destek Programlarından (MDP) yararlanacak Isparta, Burdur ve Antalyadaki başarılı proje sahiplerine, BAKA İzleme-Değerlendirme Birimi tarafından proje uygulama ve izleme süreciyle ilgili eğitimler verildi.
Küçük Ölçekli Altyapı MDP ve Yenilebilir Enerji MDPden yararlanacak Antalyadan 8, Ispartadan 8 ve Burdurdan da 6 olmak üzere toplam 22 projenin sahiplerine, ‘Görünürlük Kuralları, İhale Kuralları, Satın Alma Usulleri, Sözleşme Değişiklikleri, Uygun Maliyetler ve Dokümantasyon konularında eğitim verildi.
BAKAnın Batı Akdenizin ihtiyacı olan turizm ile çevre altyapı çalışmaları ve yenilenebilir enerji alanlarında yeni projelerin gerçekleştirilebilmesi için toplam 20 milyon TL bütçeli 2018 Mali Destek Programlarına (MDP) 60 proje başvurdu. Başvuranlardan destek almaya hak kazanan başarılı 22 projenin için sözleşmelerin imzalanmasının ardından proje uygulama süreci başladı. Küçük Ölçekli Altyapı MDPde Antalyadan 6, Ispartadan 4 ve Burdurdan 2 olmak üzere 12 proje, Yenilenebilir Enerji MDPde de Antalyadan 2, Ispartadan 4 ve Burdurdan da 4 olmak üzere 10 proje doğrudan finansman desteği almaya hak kazandı. Proje sahipleri için BAKA, proje uygulama ve izleme süreci eğitimleri verdi. Eğitim toplantıları birer gün arayla Isparta, Burdur ve Antalyada gerçekleştirildi.
Ispartada BAKA Toplantı Salonunda, Burdurda BUTSO Konferans Salonunda ve Antalyada da ATSO Eğitim Salonundaki toplantılarda BAKA İzleme-Değerlendirme Birim Başkan Vekili Yücel Yıldırım, uzmanlar Öznur Parmaksız ve Oğuzhan Ataman proje uygulama ve izleme süreçleri hakkında yararlanıcıları bilgilendirdi.
Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı eğitim programında, projelerin uygulama döneminde mali destek yararlanıcılarının yükümlülükleri ve uyması gerektiği kurallar anlatıldı. Eğitim toplantısında, eğitim, proje uygulama dönemi, mali destek sözleşmesi ve ekleri, izleme ve destek faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Projeler kapsamında yapılacak olan faaliyetlerde uymakla yükümlü olunan görünürlük gereklilikleri, satın alma usul ve esaslarının, temel satın alma kurallarının, satın alma yöntemlerinin (ihale usul ve esasları) ve satın alma işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olan sıkıntıların çözümüne yönelik uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık