Ato Başkanı Baran: “Ankara Olarak İş Ve İş Makinaları Sektöründe İleri Bir Durumdayız”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara olarak iş ve iş makinaları sektöründe ileri bir durumdayız” dedi.

Ato Başkanı Baran: “Ankara Olarak İş Ve İş Makinaları Sektöründe İleri Bir Durumdayız”
  • 09 Ağustos 2018, Perşembe 12:42
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara olarak iş ve iş makinaları sektöründe ileri bir durumdayız” dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, OSTİM Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Revizyon Merkezinin açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşan Milletvekili Aydın, Türkiyenin ve iş dünyasının pek çok badire atlattığını belirterek, “Yatırım yapmanın çok değerli olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bugünlerde ülkesine, devletine güvenen Türk iş dünyasını tebrik etmek lazım” şeklinde konuştu.
Türkiyenin dış güçlerin ekonomik oyunlarının üstesinden geleceğini vurgulayan Aydın, “Söz konusu vatanımız olduğunda el birliğiyle mücadeleyi sürdürürüz” dedi.
Türkiyenin iş makinaları pazarında Avrupada 5inci, dünyada ise 8inci sırada yer aldığını söyleyen ATO Başkanı Baran ise “Ülkemizin iş makinaları sektöründeki pazar payını ve rekabet gücünü daha yukarı taşımak için yüksek teknolojiyi esas alan bir yapıyı devreye sokmamız gerekiyor” diye konuştu.
Ankaranın da sektörde söz sahibi olduğunu vurgulayan Baran, Türkiye genelinde iş makinaları sektöründe faaliyet gösteren firmaların yüzde 40ının Ankarada bulunduğunu ifade etti. Ankaradan 100ün üzerinde ülkeye sektör ürünlerinin ihraç edildiğini dile getiren Baran, en önemli ihracat pazarlarının Romanya, Tunus, Irak, İran, İngiltere, İtalya, Almanya ve Cezayir olduğunu kaydetti.

Tesisten ATO üyeleri de yararlanacak
Baran, ”Ankara olarak iş ve iş makinaları sektöründe ileri bir durumdayız. Bu merkez, ilimizde çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Burada verilecek hizmetten bizim üyelerimiz de yararlanacak” şeklinde konuştu. Baran, merkezde yapılacak yenileştirme işlemleri sayesinde yedek parça sarfiyatının asgari düzeye ineceğini ve yüzde 40 oranında döviz tasarrufu sağlanacağını sözlerine ekledi.
ASO Yönetim Kurulu Başkanı Özdebir ise “İş makinası çalıştığı andan itibaren para kazandırır, durduğu anda masraf kapısıdır. İş makinalarının en verimli şekilde bakım onarımının yapılacağı bir merkez kurulması beni mutlu etti” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık