Aso İle Somali Arasında İşbirliği

Somali Fedaral Cumhuriyeti Hirshabelle Eyaleti Ticaret ve Sanayi Bakanı Yahye Ismail Mohamed kalabalık bir işadamı heyetiyle Ankara Sanayi Odası'nı ziyaret ederek sanayicilerle biraraya geldi.

Aso İle Somali Arasında İşbirliği
  • 29 Mayıs 2019, Çarşamba 6:23

Somali Fedaral Cumhuriyeti Hirshabelle Eyaleti Ticaret ve Sanayi Bakanı Yahye Ismail Mohamed kalabalık bir işadamı heyetiyle Ankara Sanayi Odasını ziyaret ederek sanayicilerle biraraya geldi. Ziyarette, ASO ile Somali Hirshabelle Eyaleti Ticaret ve Sanayi Bakanlığı arasında bir de işbirliği protokolü imzalandı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile Bakan Yahye Ismail Mohamed arasında imzalanan protokol ile karşılıklı ticari ilişkilerin teşvik edilerek geliştirilmesi, her iki ülke işadamlarının biraraya gelmesini sağlayarak işbirliğini artırmaya yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

İmzalan işbirliği protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getiren ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Somalinin stratejik olarak önemli bir bölge olduğuna dikkat çekti. Somaliye Afrikanın boynuzunda olan bir ülke olarak bakmamak gerektiğini belirten Özdebir, “Somali, Mekke ve Medinenin bekçisidir. Burada yer tutarsanız Sahraaltı Afrika ile ticaretinizi geliştirebilme imkanı doğacaktır. Stratejik olarak önemli bir bölge ve Somalideki kardeşlerimize ihtiyacımız var. Onların da Türkiyenin teknolojisine, bilgisine ve ürünlerine ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu işbirliği anlaşması iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır dedi.

Somali Federal Cumhuriyeti Hirshabelle Eyaleti Ticaret ve Sanayi Bakanı Yahye Ismail Mohamed ise ASO ve Türkiyeye desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Bakan Mohamed, “Ülke olarak artık daha iş odaklı bir yaklaşımla sosyal girişimcilik ve özel sektörün büyümesi üzerine odaklanıyoruz. Bu bağlamda Somalinin Hirshabelle eyaletinin önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Türk şirketlerinin Hirshabelle bölgesinde siyasal ve ekonomik rol almasını istiyorum. Bölgemiz bir fırsatlar bölgesi. Sizleri tüm sektörlerde yatırım yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Somalili işadamları Ankaralı sanayicilerle ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık