Anadolu Propolisi Cenevrede

BEEO uzmanları tarafından geliştirilen Anadolu propolisi, Avrupada en iyi içerik, ürün ve araştırma girişimlerine ödül veren NutraIngredients Awards yarışmasında ilk üçe girdi.

Anadolu Propolisi Cenevrede
  • 30 Haziran 2018, Cumartesi 12:27
BEEO uzmanları tarafından geliştirilen Anadolu propolisi, Avrupada en iyi içerik, ürün ve araştırma girişimlerine ödül veren NutraIngredients Awards yarışmasında ilk üçe girdi.
BEEO, 2013 yılında Türkiyede ilk kez “sözleşmeli arıcılık” modeliyle yerli propolis üretimini başlatmak ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokentte kuruldu. BEEO, kurulduğu günden bu yana 6sı uluslararası, 13ü ulusal olmak üzere 19 farklı ödüle layık görüldü. BEEO Propolis, geliştirdiği inovatif ürünler ile bu yıl Cenevrede dördüncüsü düzenlenen yarışmada Editors Award for Functional Food Innovation kategorisinde ilk üçe girdi.
Ödülünü Jüri Başkanı Nathan Grayin elinden alan Aslı Elif Tanuğur Samancı, “Anadolu propolisini dünyaya tanıtma adına çıktığımız bu yolda aldığımız bu ödüller bize büyük bir güç veriyor. Bugünlere gelmemizde katkısı olan başta İTÜ ARI Teknokent olmak üzere tüm destekçilerimiz, paydaşlarımız, arıcılarımız, ekibimiz ve tüketicilerimize sonsuz teşekkürler” dedi.
Propolisin arılar tarafından üretilen, bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları antioksidan maddeler ile fenolik ve flavonoidlerden meydana gelen doğal bir ürün olduğunu belirten Samancı, Propolis nar suyundan 80 kat daha fazla antioksidan içerir diye konuştu.
Propolisin kovandan çıktığı ham haliyle tüketilebilir özellikte olmadığını belirten Samancı, Bu haliyle vücudumuz propolisi yalnızca yüzde 2 oranında sindirebilmektedir. Propolisi insan tüketimine uygun hale getirmek için mutlaka uzmanlar tarafından uygun koşullarda ekstraksiyon, yani özütleme işlemi yapılmalıdır dedi.
BEEOnun İTÜ ARI Teknokentte gerçekleştirdiği Ar-Ge projesiyle propolisi insan tüketimine uygun hale getirdiğini ve içerisindeki antioksidan maddelerin maksimum düzeyde elde edilmesini sağlayacak özütleme yöntemini geliştirdiklerini belirten Samancı, BEEO bu inovatif ürün ile doğal, katkısız katma değerli yeni ürünler geliştiriyor ve tüketicilerine sunuyor. Doğal bir gıda koruyucusu olan propolis ürünün içerisine eklendiğinde ürünün de raf ömrü boyunca bozulmadan kalmasını sağlıyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık