Adanada Halk Ekmek, 230 Gram Ekmeği 60 Kuruşa Satıyor Zarar Da Etmiyor

Adana Büyükşehir Belediyesinin kendi fabrikalarında ürettiği Halk Ekmek, normal ekmekten hem 30 gram daha fazla hem de 65 kuruş daha ucuza satıyor. Günlük üretilen 300 bin ekmeği şehrin dört bir yanına dağılmış 219 ekmek büfesi aracılığıyla halka ulaştıran Halk Ekmek fabrikasının kar amacı gütmediği ancak zarar da etmediği bildirildi.

Adanada Halk Ekmek, 230 Gram Ekmeği 60 Kuruşa Satıyor Zarar Da Etmiyor
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 10:33
Adana Büyükşehir Belediyesinin kendi fabrikalarında ürettiği Halk Ekmek, normal ekmekten hem 30 gram daha fazla hem de 65 kuruş daha ucuza satıyor. Günlük üretilen 300 bin ekmeği şehrin dört bir yanına dağılmış 219 ekmek büfesi aracılığıyla halka ulaştıran Halk Ekmek fabrikasının kar amacı gütmediği ancak zarar da etmediği bildirildi.
Ülke genelinde ekmeğin fiyatının sürekli zamlanması, vatandaşları düşündürüyor. Son yapılan zamla birlikte ekmeğin fiyatının 1 lira 25 kuruşa yükselmesiyle Adanalıların, Büyüşehir Belediyesinin kendi fabrikalarında ürettiği Halk Ekmeke talebi artıyor.
Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksinin içinde 2009un Ocak ayından itibaren üretim yapan, 5 bin 413 metre kare alana kurulu Adana Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikasında her gün yaklaşık 300 işçinin titiz çalışmalarla ürettiği 300 bin ekmek, kentin dört bir yanında hizmet veren 219 satış noktasıyla vatandaşa ulaştırılıyor. 230 gramlık halk ekmek, normal ekmeklerden hem 30 gram daha fazla hem de 60 kuruşluk fiyatıyla daha ucuza vatandaşa sunuluyor.
Ekmek fabrikasında görevli Gıda Mühendisi ve Ar-Ge Sorumlusu Asuman Adil, 11 çeşit ekmek ürettiklerini ve halk ekmeğin en ucuz, en kaliteli ekmek olduğu için tercih edildiğini belirterek, ekmek üretiminde kullanılacak unların, titizlikle analiz edildiğini söyledi. Halk ekmeğin üretim hikayesini de anlatan Adil, Depolarımıza gelen unlarımız, spiral yoğurma makinelerimizde yoğuruluyor. Kesme makinelerimize aktarıldıktan sonra ara dinlendirme bölümlerinde 15 dakika dinlendirildikten sonra fitil yapma makinelerinde şekil alıyor. Sonrasında hamurlarımız, fermantasyon odalarında hamurun durumuna göre 45 dakika ya da 1 saat kadar fermante ediliyor. Fermante edilen hamurlarımız jilet atma aşamasından sonra 245 derecelik tünel fırınlara alınarak pişiriliyor. Pişen ekmeklerimiz soğutulduktan sonra kasalanıyor ve halka ulaştırılıyor diye konuştu.
Ekmek fabrikasında görev yapan Gıda Mühendisi Yunus Balıkçı ise fabrikada kar-zarar gözetmeksizin, günde 300 bin adet ekmek ürettiklerini belirterek, Ekmeklerimiz, el değmeden seri bir şekilde üretilerek Adananın her köşesine itinayla gönderiliyor. Tek amacımız, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşımıza ucuz ve hijyenik ekmek üretmek ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık