ABD'nin Yeni Çelik Tarifesi 13 Ağustosta Başlıyor

ABD Hükumeti, Türkiyeden ithal ettikleri çeliğe uygulayacağı gümrük vergisi artışını 13 Ağustosta başlatacağını duyurdu.

ABD'nin Yeni Çelik Tarifesi 13 Ağustosta Başlıyor
  • 11 Ağustos 2018, Cumartesi 10:39

ABD Hükumeti, Türkiyeden ithal ettikleri çeliğe uygulayacağı gümrük vergisi artışını 13 Ağustosta başlatacağını duyurdu.
ABD Başkanı Donal Trumpın imzasıyla Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çelik ithalatını daha da azaltmak ve yerli kapasiteyi arttırmak için 13 Ağustostan başlayarak Türkiyeden ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesini yüzde 50 oranında uygulamanın gerekli ve uygun olduğunu gördüm” ifadesi kullanıldı.
Yayınlanan yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığının Ocak 2018 raporunda, Bakan her ülkeye artışı uygulamam yerine bazılarına daha yüksek tarife artırımı uygulamamı önermişti. Bana önerilen ülkelerden birisi de Türkiye Cumhuriyetiydi. Bakanın açıkladığı gibi Türkiye, iç tüketim için ABDye çelik ihraç ediyor. Çelik ithalatını daha da azaltmak ve yerli kapasiteyi arttırmak için 13 Ağustostan başlayarak Türkiyeden ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesini yüzde 50 oranında uygulamanın gerekli ve uygun olduğunu gördüm. Bakan, bu düzenlemenin, yerel çelik endüstrisinin devamlılığının sağlanmasına yönelik önemli bir adım olacağını söyledi” dendi.
ABD Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise “Başkan Trump, Türkiye Cumhuriyetinden ithal edilen çelik üzerindeki gümrük tarifesi oranını yüzde 25ten yüzde 50ye yükseltti” ifadeleri kullanıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık