122 Kadın Çiftçiyi Geçip 14 Bin Tlnin Sahibi Oldu

Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışmasını Finike ilçesinden Asiye Akkaya kazandı.

122 Kadın Çiftçiyi Geçip 14 Bin Tlnin Sahibi Oldu
  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 17:00
Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışmasını Finike ilçesinden Asiye Akkaya kazandı.
Büyükşehir Belediyesi ile Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışmasının finali Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonunda gerçekleştirildi. Kadın çiftçilerin bir araya gelerek sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimine katkı sağlamak aynı zamanda günlük iş tempolarından farklı bir ortamda sosyal bir aktivite ile buluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 18 ilçeden 123 kadın çiftçi katıldı. Kadın çiftçiler, ilk olarak bulundukları ilçede ön elemeye tabi tutuldu, ilçe birincisi olan kadınlar Antalyada düzenlenen yarışmada yarı finale yükseldi.
İbradıdan Mürsel Taner, Elmalıdan Ayşe Çoban, Korkuteliden Ümmüşen Bozkurt, Finikeden Asiye Akkaya,Kumlucadan İmran Gün, Gazipaşadan Ayşe Ergün, Konyaaltından Emine Özcan, Muratpaşadan, Melek Çoban finalde birinci olmak için yarıştı.
İl finalinde de 15 sorunun sorulduğu yarışmacılardan 14 soruya doğru cevap veren Finikeden Asiye Akkaya birinci oldu. Elmalıdan Ayşe Çoban ikinci, Kumlucadan İmran Gün üçüncülüğü elde etti.

Birinciye 14 binlik ödül
Birinci olan kadın çiftçiye 14 bin, ikinciye 9 bin, üçüncüye 7 bin TL ödül verildi.
Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini AK Parti Antalya Milletvekili Kemal çelik, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdi.
Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Türkiyede tarım alanında en önemli yarışmalarından birini yaptığının altını çizerek, 18 ilçenin temsilcisi 8 finalist yarışmacıya başarılar diledi. 70 bine yakın kadın istihdamını tarımda barındırdıklarını kaydeden Özen, yarışmanın ise devam etmesinden yana olduklarının altını çizdi.

Çiftçilik mesleğinin önemi”
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, çiftçilik en eski mesleklerden biri olduğunu belirterek, bu mesleğinin yaşatılmasına dikkat çekti. İnsanın olduğu yerde gıdaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, Antalyada turizm yokken de varken de tarımın olduğunu kaydetti.
Antalyada tarım alanında bilinçli çiftçilerin olduğunu ifade eden Karaloğlu, Bilinçli bir çiftçimiz var. Devletimizin tarıma ciddi katkılar veriyor ,güvenli gıdaya halkımızın ulaşması önemli olduğu için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli destekler var. Allah afet vermesin ama olursa da devletimizin yanınızda olacaktır. Yarışmaya katılan bütün yarışmalara başarılar diliyorum diye konuştu.

“Kadının emeği baş tacı”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tarımın kraliçeleri diye kadınlara hitap ederek, verilen bir değerin göstergesinin yanında onlar için bir moral motivasyon olduğunun altını çizdi. 18 ilçede 120 kadın tarımdaki bilgi ve birikimlerini ortaya koyduğunu dile getiren Türel, Eli nasırlı kadınlarımız aynı zamanda çocuklarının bakımından ev işlerine kadar bir çok sorumluluğu yerine getiriyorlar, kendilerine zaman ayıramıyorlar. Bu yarışmayla onların sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimlerinin arttırılmasına katkı sağladık. Her aşamada çiftçimin, başta kadın çiftçilerin emeği ve hakkı vardır, bunu ödeyebilmemiz mümkün değildir. İhraç edilen ne varsa yüzde 50den fazlası Antalyadan ihraç ediliyor. Biz tarımı ihmal edersek bırakın Türkiyeyi dünya bile açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir şeklinde konuştu.
Sulamaya suyunun yüzde 60 civarında ucuzladığını kaydeden Türel, Kapalı devre sulama sistemlerinden 10 binini tamamladık. İki ve üç katı için ihaleleri yaptık. Basınçlı sulama sitemlerini devreye soktuk. 2014 yılından bugüne kadar büyükşehir belediyesi olarak Antalya tarımı için sarf ettiğimiz miktar 261 milyon 545 bin lirasıdır ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık