Yks Türkiye 41İncisi Ve İl Birincisi Yozgat Çözüm Fen Lisesinden

ÖSYM tarafından bu yıl iki aşama üzerinden yapılan üniversite sınavlarında Yozgat Çözüm Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yusuf Kol, Türkiye 41incisi ve Yozgat il birincisi oldu.

Yks Türkiye 41İncisi Ve İl Birincisi Yozgat Çözüm Fen Lisesinden
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 15:23
ÖSYM tarafından bu yıl iki aşama üzerinden yapılan üniversite sınavlarında Yozgat Çözüm Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yusuf Kol, Türkiye 41incisi ve Yozgat il birincisi oldu.
Yozgat Çözüm Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yusuf Kol, açıklanan üniversite sınavları sonuçlarına göre YKS, Türkiye 41incisi olurken aynı zamanda Yozgat birincisi de oldu. Bir diğer Çözüm Fen Lisesi öğrencisi Yusuf İhsan Bağcılar ise Türkiye 787incisi olurken Mustafa Yusuf Kolun ardından Yozgat il ikincisi oldu. Ortaokullardan sonra bu yılda liseler bazında il birinciliğini kimseye kaptırmayan Yozgat Çözüm Eğitim Kurumları, eğitimdeki başarısıyla da adından söz ettirmeye devam etti.
Yozgat Çözüm Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Avan, üniversite sınavında elde edilen başarının tesadüf olmadığını açıklayarak,Biz öğrencilerimize sene içinde gerçekten çok iyi bir eğitim verdik. Sınav sistemi değişti, soru sayısı değişti. Ama buna rağmen son güne kadar çalışmalarımıza devam ettik. Etütler yaptık, konuları 2 defa bitirdik, 15 tatilde ve Ramazanda ayında kamp yaptık. Okullar kapandıktan sonra 1 Temmuza kadar kamp yaptık. 77 tane deneme sınavı çözdük. 69 tane konu tarama sınavı ve 144 tane deneme yaptık bir yılda bu çocuklara. Şükürler olsun ilk binde 2 tane öğrencimiz var. Birisi Yozgat birincisi diğeri ise Yozgat ikincisi. Yozgat birincisi aynı zamanda Türkiye 41incisi. Diğer öğrencimiz ise Yozgat ikincisi Türkiye 787incisi. Tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum dedi.
Çözüm Fen Lisesi olarak üniversite sınavında bireysel başarının yanında öğrencilerin kitlesel başarıda da emeklerinin karşılığını alacağını söyleyen Avan,Çözüm Koleji 5 yıldır Yozgatta var. 4 yıldır ortaokulda sürekli Yozgat birincisi Çözüm Fen Lisesinden çıkıyor. Ama lisemizin ikinci yılında Yozgat birincisini ve ikincisini aynı zamanda Türkiyede ilk 40ta öğrenci çıkartmak büyük başarıdır. Bu başarı bu seneye has bir durum değil. Yatırımlarımızla, öğretmen kadromuzla, sistemimizle iyi bir yoldayız. İnşallah eğitimde Yozgatın hak ettiği seviyeyi Çözüm Kolejiyle, Çözüm Anadolu ve Fen Lisesiyle yükselteceğiz şeklinde konuştu.
Avan, ayrıca öğrencilerinin bireysel başarının yanında kitlesel başarıda da emeklerinin karşılığını alacaklarını belirterek açıklanan sınav sonuçlarına göre tıp fakültesi, hukuk, mimarlık ve mühendislik bölümlerine öğrencilerinin yerleşebileceğini söyledi.
YKS Türkiye 41incisi ve Yozgat birincisi olan Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yusuf Kol ise hedefinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü olduğunu söyleyerek mutluluğunu ifade etti. Başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu da anlatan Kol, başta ailesi olmak üzere öğretmenlerine de teşekkür etti.
YKS Türkiye 787incisi ve Yozgat ikincisi olan Fen Lisesi öğrencisi Yusuf İhsan Bağcılar ise hedefinin tıp fakültesi ya da mühendislik olduğunu belirterek başarısında emeği geçen ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık