Uşak Üniversitesinde Akademik Yıl Açılışı

Uşak Üniversitesinde 2018-2019 akademik yılı açılış töreni düzenlendi. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentopta iştirak etti.

Uşak Üniversitesinde Akademik Yıl Açılışı
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 22:30
Uşak Üniversitesinde 2018-2019 akademik yılı açılış töreni düzenlendi. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentopta iştirak etti.
Tören Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Uşak Valisi Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, UÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak protokolü ve üniversite personeli katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Akabinde üniversite öğrencilerinden oluşan grupların türkü dinletisi sunuldu.
Akademik yılı açılış töreninin açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş Uşak Üniversitesinin 12inci yılında 31 bin öğrenci ve 703 akademik personeliyle eğitime ve araştırmaya hizmet verdiğini söyledi. Savaş konuşmasının devamında; “Sadece eğitim, öğretim yöntem ve teknolojileri değişmiyor, düşünme biçimleri de bu hızlı değişimin içinde yerini alıyor. Şunu unutmayın, Yaşam ne kadar kötü gözükürse gözüksün, her zaman yapabileceğiniz ve mutlaka başarabileceğiniz bir şeyler vardır” dedi.
Açılış töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ise; “Üniversitelerimizin sayısı ve öğrenci sayılarında çok önemli gelişmeler var. 2002de 76 olan üniversite sayısı günümüzde 206dır. Bugün 7 buçuk milyon toplam öğrencimiz var. Bu sayıya baktığımızda Türkiye sayısal değerlendirmede Avrupada ikincidir. Dünyada uluslararası düzenin, siyasi, hukuki, ekonomi düzeninin yeniden oluşmaya çalıştığı bir dönemdir. Türkiyenin geleceğini şekillendirecek olan gençlerimizin önünde büyük bir imkan var. Bu kritik dönemde değişim döneminde Türkiye öncü olma imkanına ve gücüne de sahiptir. Uşak Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı hayırlı uğurlu olsun. Tüm akademisyen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Tören sonunda Rektör Savaş katılımlarından dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentopa teşekkür ederek plaket takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık