Türk Bilim İnsanı Dr. Umut Yıldız Nasadan Konferansa Katıldı

Sakarya Üniversitesinin düzenlendiği konferansa Türk Bilim İnsanı Dr. Umut Yıldız, NASAdan seslendi.

Türk Bilim İnsanı Dr. Umut Yıldız Nasadan Konferansa Katıldı
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 12:08
Sakarya Üniversitesinin düzenlendiği konferansa Türk Bilim İnsanı Dr. Umut Yıldız, NASAdan seslendi.
Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübünün düzenlediği bir konferansa NASAda görev yapan Türk bilim insanı Dr. Umut Yıldız konuşmacı olarak katıldı. Dr. Umut Yıldız SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Kariyer ve Gelecek” adlı konferanstaki konuşmasını NASAdan telekonferans aracılığıyla yaptı. NASAya ait Jet Propulsion Laboratory (JPL) adlı birimde derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırmacı olarak görev yapan Dr. Umut Yıldız, öğrencilere evren, güneş sisteminin ve insanlığın oluşumu, evrende başka akıllı canlıların olup olmadığı ve gezegenlerin yapısı gibi merak edilen konularda açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında NASAda yaptığı çalışmalarını anlatan bir sunum yapan Dr. Umut Yıldız, ardından uzay çalışmaları ve Mars keşiflerinde ulaşılan son gelişmeler hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Dr. Yıldız, konuşmasında Marsa yapılması planlanan insanlı yolculuk ve Marsa yerleşme planlarını da anlattı.
Sanalda olsa Sakaryadaki öğrencilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Umut Yıldız, öğrencilerle fiziki olarak da bir araya gelmek istediğini belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık