Simavda İlk Kez Kpss Yapıldı

Kütahyanın Simav ilçesinde ilk kez yapılan ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) bin 697 kişi katıldı.

Simavda İlk Kez Kpss Yapıldı
  • 07 Ekim 2018, Pazar 13:28
Kütahyanın Simav ilçesinde ilk kez yapılan ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) bin 697 kişi katıldı.
Sınav komisyonu başkanı Doç. Dr. Murat Özalp, Simav ilçe merkezinde 7 okul ve yaklaşık 85 derslikte yapılması planlanan KPSS öncesinde tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ve sınav için gerekli ortamların hazırlandığını bildirdi. Çevre il ve ilçelerden de katılımın olduğu KPSS öncesinde adaylar üst aramasından geçilerek sınav salonlarına alındılar. Simav Anadolu Lisesi bina sorumlusu Doç. Dr. Nurullah Kıratlı, ortaöğretim KPSSnın Simavda ilk kez yapıldığını ifade etti. Kıratlı, “Simavda toplam bin 697 öğrenci sınava giriyor, görevli bulunduğumuz Anadolu lisesinde ise 486 öğrenci sınava giriyor. Sınavın önemini tehlikeye düşürecek herhangi bir sıkıntı olmaması adına saat 08den itibaren emniyet görevlilerimiz ve bina sınav görevlileri burada sınava hazır haldeyiz. Öğrencilerimizi de almaya başladık, inşallah vatanımıza ve Simavımıza hayırlı olsun. Öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyoruz dedi.
Sınava Gediz ilçesinden gelen Ayşegül Çetin (21), “KPSS ve herhangi bir sınav için Uşak iline gidiyordum ancak bu sene Simava geldim. Ulaşım yönünden çok iyi oldu, sınava girecek olan arkadaşlara başarılar dilerim” dedi.
Simavın Sarıkaya köyünden sınava gelen Mikail Yaldız (28), “Simavda sınavı yaptıranlardan Allah razı olsun. Sınav burada olmasaydı dışarıya gitmek zorunda kalacaktık. Sabah kalktık kahvaltımızı yaptık, sınavımıza geldik. Allah herkese zihin açıklığı versin” dedi.
Sınava gelen Rümeysa Değmen (18), sınavın Simavda olmasından dolayı stresten kurtulduklarını, kendi adına çok rahat olduğunu söyledi.
Kucağında bebeği ile eşini sınava getiren Muhammet Ayyıldız (28), “Oğlumla beraber eşimi sınava getirdik. Uşaka gitmeden burada sınavın yapılması bizim için bir avantaj oldu” dedi.
Sınava oğlunu getiren Veysel Yeldemez (41), sınavı Simavda yapanlara teşekkür ederek, bu günleri de gördükleri için duacı olduğunu belirtti.
Gediz ilçesinden kızını sınava getiren Kamil Ertek, Uşak ve Kütahyaya sınav için gitmenin zor olduğunu, Simavda çok rahat olduğunu ifade etti.
Sınavın başlamasıyla birlikte çocuklarını, eşlerini ve yakınlarını bekleyenler dua ederek, getirdikleri Kuran-ı Kerimi okudular.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık