Sığınmacı Mültecilere Kitap Hizmeti

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sığınmacı mültecilere kitap hizmeti sunuldu.

Sığınmacı Mültecilere Kitap Hizmeti
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 16:53
Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sığınmacı mültecilere kitap hizmeti sunuldu.
Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Sosyal Kültürel Oryantasyon ve Entegrasyon etkinlikleri kapsamında ülkelerinden kaçıp Türkiyeye sığınan mültecilere yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında ülkelerini terk edip Vana gelen mülteciler için İl Halk Kütüphanesine bağlı ‘Gezici kütüphane hizmeti verilmeye başlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Van Göç İdaresi Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda ülkelerini terk edip Vana gelen sığınmacı mültecilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yapılmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda Türkçe bilen sığınmacılara gezici kütüphane ile kitap dağıtıldı. Göç İdaresi Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen etkinlikte Van turizm haritası, Van turizm rehberi gibi kentin tanıtım materyali dağıtıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, beklenenin üzerinde ilginin olduğunu belirterek, “Her çarşamba günü olacak olan etkinliğimizde okuyucular bir hafta önce aldıkları kitapları getirip yenisiyle değiştirebilecek. Bugün 106 sığınmacı-mültecinin kütüphaneye kaydı yapılıp, kendilerine kitap dağıtıldı. Ayrıca Van Göç İdaresi Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda uzun vadeli olacak şekilde sığınmacı mültecilerin sosyal kültürel oryantasyon ve entegrasyonu için halı-kilim, seramik gibi geleneksel el sanatlarının yanında ebru, tezhip, hat gibi Türk süsleme sanatları, bağlama, gitar, keman, halk oyunları gibi sosyal ve sanatsal kursların verilmesine ve belirli zamanlarda Vanın tarihi ve doğal yerlerini görmeleri amacıyla geziler düzenlemesine karar verdik” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık