Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bölüm Ve Öğrenci Sayısını Artıracak

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bölüm Ve Öğrenci Sayısını Artıracak
  • 24 Temmuz 2018, Salı 14:33
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Niğdede görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerin katıldığı toplantı Şehit Ömer Halisdemir Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Üniversitenin Hedeflerini Anlattı
Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, toplantıda bir sunum gerçekleştirerek bilgiler verdi.
Rektör Kar, Üniversitenin temel fonksiyonunun eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma fayda olarak sıraladı.
Stratejik planda belirlenen öncelikli alanlar hakkında bilgi veren Rektör Kar: “Beşeri sermayenin niteliğinin artırılması, Eğitim öğretim müfredatlarının güncellenmesi, Araştırma odaklı üniversite anlayışının kurumsallaşması , Araştırma merkezlerinin teknolojik altyapısının güçlendirilmesi
Akademisyenlerin öncelikli alanlarda yapacakları araştırmaların teşvik edilmesi ve desteklenmesi
Kamu üniversite sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, Teknoparkta faaliyet gösteren firma sayısının arttırılması, Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma
Yenilenebilir enerji, Tarımsal biyoteknoloji ve gıda” dedi.
Kar, Uluslararasılaşma ise anlamında öğrenci kenti Niğdenin ve Üniversitenin tanıtımına yönelik faaliyetlerin arttırılması, İkili işbirliği anlaşmalarının yaygınlaştırılması ve Türk Dünyası ile işbirliğinin güçlendirilmesi olduğuna dikkat çekti.
Öğrenci Sayısı Artacak
Ömer Halisdemir Üniversitesinin 28 bin 50 öğrencisi bulunduğunu belirten Rektör Kar: “9 bin 687 öğrenci ön lisans, 15 bin 730 öğrenci lisans, 2 bin 374 öğrenci yüksek lisans ve 259 doktora öğrencisi bulunmaktadır. 41 farklı ülkeden 586 uluslararası öğrenci üniversitemizde eğitim almaktadır. Bu sayı yeni dönemde artacaktır. 937 tane Akademik personel bulunuyor. Bunlardan 85i profesör, 87si doçent, 293ü Dr. Öğretim üyesi, 242 araştırma görevlisi, 230u ise öğretim görevlisidir” dedi.
Yeni Açılan Bölümler
Yeni açılan lisans bölümleri hakkında bilgi veren Rektör Kar: “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Bankacılık ve Finans Bölümüne bu sene II. Öğretim - 40 öğrenci, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümüne II. Öğretim - 40 öğrenci, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümüne 15 öğrenci,
Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümüne 15 öğrenci ve Biyoloji bölümüne 20 öğrenci alınacak.
Yeni açılan ön lisan bölümleri ise Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Aşçılık, Adalet, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Havacılık İşletmeciliği II. öğretim - 60 Öğrenci, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik, Fizyoterapi, Bor Meslek Yüksekokuluna Tapu Kadastro açıldı.”
Yöke Önemli Başvurular
Rektör Kar, “Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Yüksekokulunun fakülteye dönüştürülmesi, Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun 4 yıllık olması, Ulukışla Meslek Yüksekokuluna Makinistlik ve Raylı Sistemler İşletmeciliği bölümlerinin açılması için YÖKe başvuru yaptık”
Yaz okuluna bin 862 öğrenci kayıt yaptırdı
Rektör kar, açılan yaz okuluna bin 862 öğrencinin kayıt yaptırdığını, diğer üniversitelerden kayıt yaptıran öğrenci sayısının ise 68 farklı ilden, 442 öğrenci olduğunu kaydetti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık