Nevü Beden Eğitimi Ve Spor Bölümü Seçmeleri Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü (BESYO) özel yetenek sınavı başladı.

Nevü Beden Eğitimi Ve Spor Bölümü Seçmeleri Başladı
  • 16 Ağustos 2018, Perşembe 15:49
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü (BESYO) özel yetenek sınavı başladı.
NEVÜ BESYO için liselerin spor alan-kol bölümlerinden mezun olan adaylardan ve milli sporculardan TYT puanından en az 200 puan alan, liselerin diğer alan-kol bölümlerinden mezun olan adaylardan TYT puanından 220 puan alan öğrenciler ile birlikte, bedensel, görme, işitme, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını, “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla TYT puanları 100 ve üzerinde olan adaylar başvuruda bulundu.
NEVÜ Spor Merkezinde bugün başlayan ve 17 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek özel yetenek sınavı sonuçlarına göre; milli sporcu kontenjanıyla 6 olimpik, 2 olimpik olmayan, diğer adaylarda 18 kadın, 19 erkek, 5 yabancı uyruklu, engelli adaylarda ise 3ü bayan 2si erkek olmak üzere toplam 55 öğrenci 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında NEVÜlü olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık