Muratpaşa Belediyesinden Yerleşik Yabancılara Türkçe Kursu

Muratpaşa Belediyesinin kentte yerleşik yaşayan yabancılara yönelik Türkçe kursu için yeni dönem kayıtları başladı.

Muratpaşa Belediyesinden  Yerleşik Yabancılara Türkçe Kursu
  • 14 Eylül 2018, Cuma 10:53
Muratpaşa Belediyesinin kentte yerleşik yaşayan yabancılara yönelik Türkçe kursu için yeni dönem kayıtları başladı.
İstanbul ve Ankaranın ardından Türkiyede en çok yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı Antalyada, Muratpaşa Belediyesinin yerleşik yabancılara yönelik Türkçe kursunda yeni dönem kayıtları başladı. Ücretsiz gerçekleştirilen kurs için Turunç Masanın 444 80 07 numaralı çağrı merkezi üzerinden kayıt yaptırmak yeterli olacak.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, aynı dili konuşuyor olmanın, ortak dilin bir kentte, genel anlamda, komşuluk ilişkilerinin başlaması için önemli olduğunu söyledi. Bu anlayış doğrultusunda Muratpaşada yerleşik yabancılara yönelik Türkçe kursunda 2017-2018 eğitim yılında 5 ayrı program gerçekleştirildiğini belirten Başkan Uysal, “Muratpaşada çok kültürlülük günlük yaşam şeklimiz. Bu çok kültürlülüğü sahiplenip şehrin yerel kamu yönetimi olarak onlara dilimizi öğretiyoruz” dedi.
Muratpaşa Belediyesinin geçen dönem gerçekleştirdiği Türkçe kursuna başta Ruslar başta olmak üzere Çin, Suriye, İran, Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan vatandaşları katıldı. Tek sınıfta 9 ayrı milletin biraraya geldiği kursta her dönemin sonunda gerçekleştirilen yazılı ve sözlü sınavlarda 50 puan ortalamasını tutturanlar Türkçe dil sertifikasını aldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık