Mardinde İlk Kez İnovatif Gelişim Zirvesi Gerçekleştirildi

Artuklu İnovatif Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı organizatörlüğünde “İnovatif Gelişim Zirvesi” yapıldı.

Mardinde İlk Kez İnovatif Gelişim Zirvesi Gerçekleştirildi
  • 19 Ekim 2018, Cuma 13:44
Artuklu İnovatif Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı organizatörlüğünde “İnovatif Gelişim Zirvesi” yapıldı.
Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) desteğiyle Mardinde ilk defa gerçekleştirilen İnovatif Gelişim Zirvesi Artuklu Üniversitesi İktisat Bölümü Öğrencisi Duygu Çamurtaş ile Artuklu Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Öğrencisi Pınar Irmakın kurduğu “Artuklu İnovatif Gelişim Öğrenci Topluluğu” tarafından gerçekleştirildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Yöneticisi Abdurrahman Çamurtaşın organize ettiği “İnovatif Gelişim Zirvesi” iki gün sürdü.
Artuklu İnovatif Gelişim Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Duygu Çamurtaş, “Gençler toplam nüfusun yüzde 18´ini oluştururken en yüksek genç nüfusa sahip iller sıralamasında, TÜİK verilerine göre Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri ilk sıralarda yer alıyor. Batı bölgelerindeki genç nüfus oranı düşük olmakla beraber eğitim ve iş olanakları nedeniyle doğu bölgelerinden yoğun göç almaktadırlar. Halbuki gençlere doğup büyüdükleri bölgede yeteri kadar imkân sunulursa bu yoğun göçün önüne geçilir. Bu yüzden biz Mardin Artuklu Üniversitesi İnovatif Gelişim Topluluğu olarak, üniversiteyi daha dinamik ve akademik faaliyetler açısından daha aktif kılmak için bu projeyi hayata geçirmek istedik” dedi.
Zirvenin sonunda iki gün boyunca gerçekleştirilen programların sunum, söyleşi ve atölye çalışmalarına katkı veren katılımcılara plaket takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık