Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında Başvurular Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarına giriş için yetenek sınavı başvuruları 27 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında Başvurular Başlıyor
  • 23 Ağustos 2018, Perşembe 10:26
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarına giriş için yetenek sınavı başvuruları 27 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarına giriş için yetenek sınavı başvuruları başlıyor. Bir fotoğraf ve nüfus kimliği ile 27 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında Leyla Atakan Kültür Merkezi Konservatuvar Müdürlüğüne başvuru yapacak adaylar, 15-16 Eylül tarihlerinde sınava girecekler.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında yetenek sınavı ile belirlenen öğrencilere; Batı Müziği bölümünde piyano, keman, klasik gitar, elektrogitar, flüt, çello, klarnet ve ses eğitimi branşlarında eğitim veriliyor. 3 yıllık eğitim süresinde öğrenciler enstrüman dersinin yanı sıra solfej dersi de alıyor. Türk Sanat Müziği bölümünde ud, keman, ney, kanun, klasik kemençe ve ses eğitimi branşlarında 3 yıl süresince eğitim alan öğrenciler enstrüman dersinin yanı sıra solfej, Türk Müziği makam teori- solfej ve repertuar dersleri de alıyor.
Türk Halk Müziği bölümünde bağlama ve ses eğitimi branşlarında 3 yıl eğitim veriliyor. Öğrenciler enstrüman erslerinin yanı sıra solfej, Türk Halk Müziği teori ve repertuar dersleri de alıyor. Türk Din Musikisi bölümünde başta din görevlileri olmak üzere dini musiki alanında kendini yetiştirmek isteyen adaylara 2 yıl süresince eğitim veriliyor. Nota öğretimi, Türk Müziği tarihi teorisi, ses ve nefes teknikleri, dini musiki formları, uygulamalı cami musikisi ve repertuar dersleri koro çalışmasıyla destekleniyor.
Güzel Sanatlar ve Geleneksel Sanatlar bölümlerinde eğitim süresi branşlara öre 2- 4 yıl olarak değişiyor. Geleneksel Sanatlar bölümünde öğrenciler hat, tezhip, minyatür, katı ve ebru gibi geleneksel Türk süsleme sanatlarını; Güzel Sanatlar Bölümünde ise çini, seramik ve resim dallarında eğitim alıyorlar.
Bale bölümünde ise klasik temel bale eğitimi alan öğrencilere 4 yıl süresince klasik bale tekniğinin yanı sıra esneklik, doğaçlama, müzik kulağı ve hareket algısının geliştirilmesi eğitimleri veriliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık