Karikatür Okulu Yeni Öğrencilerini Belirledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulunda yetenek sınavı yapıldı.125 kişinin başvurduğu okula 50 öğrenci alındı.

Karikatür Okulu Yeni Öğrencilerini Belirledi
  • 08 Ekim 2018, Pazartesi 13:47
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulunda yetenek sınavı yapıldı.125 kişinin başvurduğu okula 50 öğrenci alındı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karikatür Okulunda yeni dönem başlıyor. 125 kişinin başvuru yaptığı Karikatür Okulunda yetenek sınavı yapıldı. SEKA Kültür Alanında bulunan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Evinde gerçekleştirilen yetenek sınavında başarılı olan 25 kişi, 13 Ekim Cumartesi günü derslere başlayacak. Geçtiğimiz yıldan da 25 kişinin eğitim aldığı Karikatür Okulunda 50 kursiyer eğitim alacak. 125 kişinin 4 grup halinde katıldığı Karikatür Okulu Yetenek Sınavında, öğrenciler yeteneklerini sergiledi.
İki yıldır Kocaelinde Karikatür Okulunda eğitim verildiğini belirten karikatürist Ahmet Altay, Kocaelinde karikatüre olan ilgiden bir çizer olarak memnun olduğunu ifade etti. İyi bir karikatürün çok iyi bir kurgu, espri, iyi bir metin ve iyi çizgiyle oluştuğunu karikatür okulunda da tüm bu aşamaların eğitiminin verildiğini söyleyen Altay, dünyada Kocaelinde faaliyet gösteren Karikatür Okulu gibi bir okulun olmadığını belirtti. “Kocaelililer bu konuda çok şanslı” diyen Altay, ülke genelinde karikatür kurslarının bulunduğunu fakat bu yapıda bir okulun mevcut olmadığının altını çizdi.
Karikatür Okuluna giriş, karikatür sanatına giriş, karikatür çizim teknikleri ve sosyal medyada karikatür konu başlıklarının işlendiği eğitimlerde, karikatüre merakı olan yetenekli gençler karikatüre dair tüm incelikleri öğreniyor. 30 hafta süren eğitimler sonucunda birbirinden çarpıcı karikatürlere imza atan öğrenciler karikatür sanatına ilişkin tüm incelikleri öğreniyorlar.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık