Ispartada 81 Bin 607 Öğrenci Ders Başı Yaptı

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ispartada bir dizi etkinlikler düzenlendi. Kentte bugün 454 okuldaki 4 bin 715 derslikte, 81 Bin 607 öğrencinin ders başı yaptı.

Ispartada 81 Bin 607 Öğrenci Ders Başı Yaptı
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 14:49
2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ispartada bir dizi etkinlikler düzenlendi. Kentte bugün 454 okuldaki 4 bin 715 derslikte, 81 Bin 607 öğrencinin ders başı yaptı.
Ispartada yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gazi İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Vali Şehmus Günaydın, Milli Eğitim Müdürü Dr.Ahmet Yıldırım, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürü Yakup Kütük, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
“Tarifi imkansız bir heyecan içerisindeyiz”
İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Ahmet Yıldırım, bir konuşma yaptı.
İl Müdürü Yıldırım yaptığı konuşmada, “Tarifi imkansız bir heyecan içerisindeyiz. Milletimiz en değerlilerini kıymetli öğretmenlerimize emanet etti. Veliler ve öğretmenler birbirine güvenerek yavrularımızı eğitime hazırlamalıyız. Ülkemizi daha güçlü yarınlara hazırlayacağız. Tek işimiz hizmet etmek. Valimiz Şehmus Günaydının liderliği, güveni ve desteği en büyük gücümüz. Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Vali Günaydından ‘En İyi Okul Eve En Yakın Okuldur vurgusu
Törende bir konuşma yapan Isparta Valisi Şehmus Günaydın ise, “Bu mutlu günde geleceğimizin teminatı çocuklarımızla olmaktan çok mutluyum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bizlere gösterdiği hedefe ulaşmak için eğitime önem vermemiz gerekiyor. Dünyada güçlü ülkelerle rekabet etmek için eğitime yönelmeliyiz. Genel bütçede en büyük pay eğitime aktarılıyor. Devletimizin ve hükümetimizin eğitime olan yatırımları ortadadır. Öğrencilerimizin de çok çalışması gerekiyor. Büyüklerimizin bize gösterdiği hedeflere yürümeliyiz. Ispartada kaynaklarımızın önemli kısmını eğitime ayırıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız okul 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. İlimiz eğitim-öğretim alanında bir çok parametrede çok çok iyi noktalardadır. Sınıf mevcutları da kendini ortaya koyuyor. Bu okulumuzun ortalama sınıf mevcutu 15 öğrendir, 2023 yılındaki sınıf mevcudu hedefimize 2018 yılında ulaştık. Bazı okullarımızda yığılmalar var. Bunun önüne geçeceğiz. Bütün öğretmenlerimiz değerlidir. Bir dönem 40 kişilik sınıflarımız vardı. Bunu aşağı çekmeye çalıştık. Zaman zaman eleştiriler oldu. Bunu saygıyla karşıladık. Biz doğruları yapmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl hemen hemen bütün okullara gittim. Öğretmenlerle sohbet ettim. Bu süreci çok büyük katkılar verdiler. Her zaman belirttiğimiz gibi daha kaliteli şartlarda okumalıdır. Eğitimde kaliteyi yakalayacağız. Mahallerimize bağımsız anaokulları yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi ‘En İyi Okul Eve En Yakın Okuldur çocuklarımızı mahallerindeki okullara göndermemiz önemlidir ifadelerini kullandı.
Vali Günaydının konuşmasının ardından 4-B sınıfı öğrencisi Ecenaz Göktem, öğretmenim adlı şiiri okudu.
Törende ayrıca, okulun 4. sınıf öğrencileri İlköğretim Haftası dolayısıyla oratoryum gösterisi yapılırken, Hızırbey Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi tarafından da gösteri sundu.
Vali Günaydın daha sonra ilk ders zilini çaldı. Daha sonra Vali Günaydın ve protokol üyeleri okul bahçesini gezdikten sonra sınıfları dolaşarak, öğrencilerle sohbet etti.

Eğirdirdeki 5 bin 63 öğrenci ders başı yaptı
Ispartanın Eğirdir ilçesi merkez, köy ve kasabalarında 43 okulda 5 bin 63 öğrenci ve 412 öğretmen ders başı yaptı.
Tüm yurtta olduğu gibi Eğirdirde de ilk okul gününün heyecanı yaşandı. Öğrenciler okullarına koşarken velilerin de onlar kadar heyecanlı oldukları görüldü.
2018-2019 eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla bir açıklama yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, “Öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiyesini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle ilköğretim haftanızı kutluyorum” dedi.

Öte yandan, 2018

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık