Gaüden, 2018 2. Burs Sıralama Sınavı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), KKTC Liselerinden mezun olan üniversite adaylarına yönelik, Merkez ve yurtdışı kampüslerde, kesintisiz 7 yıl özel burs olanaklarından faydalanma fırsatı sunduğu burs sıralama sınavının ikincisini, 6 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek.

Gaüden, 2018 2. Burs Sıralama Sınavı
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 15:40
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), KKTC Liselerinden mezun olan üniversite adaylarına yönelik, Merkez ve yurtdışı kampüslerde, kesintisiz 7 yıl özel burs olanaklarından faydalanma fırsatı sunduğu burs sıralama sınavının ikincisini, 6 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek.
6 Temmuz 2018 Cuma günü saat 10.00da gerçekleşetirilecek olan GAÜ 2018 2. Burs Sıralama Sınavına, KKTC Liselerinde eğtimini tamamlayan TC uyruklu öğrencilerininde katılabileceği belirtilen açıklamada, sınav sonucunda yapılacak olan başarı sıralaması ile adayların, yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 oranında burslardan yararlanabileceği ifade edildi. Kazanılan Bursların, GAÜnün; ABD, İngiltere, Sri Lanka, Moldova, Hong Kong ve Türkiyede bulunan kampüslerinde de geçerli olduğu ve bursların 7 yıl kesintisiz olduğu belirtildi.
Sınav 2 kategori şeklinde
Sınavın iki kategoriden oluştuğu belirtilen açıklamada, buna göre, Liselerinde “Türkçe” olarak eğitim-öğretim gören adayların, ‘YKS test formatındaki kitapçığı seçme hakkına sahip olduğu belirtilerek, birinci kategorinin bu adayları kapsadığı bildirildi.
Sınav kitapçığında; 40 Türkçe, 40 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere toplam 160 sorunun bulunacağı vurgulanan açıklamada; ikinci kategorinin ise, özellikle kolejlerde İngilizce eğitim gören adaylara yönelik hazırlanacağı da vurgulandı.
Adayların alanlarına göre; bu kategorideki adaylar; ARTS veya SCIENCE kitapçıklarından birini yanıtlamak üzere tercih edebilecekler. İngilizce sınav kitapçıklarının da 160 sorudan oluştuğu ve sınav süresinin de 160 dakika olduğu ifade edilen açıklamada, yanlış cevapların doğru cevapları etkilemeyeceği, sadece doğru yanıt sayısına göre puanlama yapılacağı da dile getirildi.
Son Başvuru 5 Temmuz 2018 Perşembe
GAÜ 2018 2. Kıtalararası Burs Sınavı” nın son başvuru tarihinin 5 Temmuz 2018 Perşembe olduğu ve başvruların, www.kibrisaday.gau.edu.tr adresi üzerinden yapılabileceği vurgulandı.
Burs ve Giriş Sınavı ve diğer özel 4 burs ve koşullar ile ayrıntılı bilginin, GAÜ Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yüzyüze veya www.gau.edu.tr ile kayı[email protected] adreslerinden elektronik ortamdan alınabileceği belirtilen açıklamada; 650 20 00 (dâhili: 1185-1179-1221-1198) nolu telefon numaralarından rehberlik alınabileceği de kaydedildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık