“Eğitim Formu Çalıştayı” Düzenlendi

“Türk Dünyası Eğitim Forumu” için KKTCde bulunan heyetin katılımıyla, dün Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyetinin birlikte organize ettiği, eğitim formu çalıştayı Arabahmet Kültürevinde düzenlendi.

“Eğitim Formu Çalıştayı” Düzenlendi
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 16:26
“Türk Dünyası Eğitim Forumu” için KKTCde bulunan heyetin katılımıyla, dün Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyetinin birlikte organize ettiği, eğitim formu çalıştayı Arabahmet Kültürevinde düzenlendi.
“Türk Dünyası Eğitim Forumu” için KKTCde bulunan yaklaşık 100 kişilik heyet, dün Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ)nün konuklarıydı. Katılımın yoğun olduğu forumda kardeşlik bağları ve Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan ve KKTCnin aralarındaki bağı daha da kuvvetlendirecek adımlar atıldı.
Azerbaycan - Kıbrıs Dostluk Cemiyetinin birlikte organize ettiği, eğitim formu çalıştayı dün Arabahmet Kültürevinde düzenlendi. Çalıştayda, birlik mesajları verildi.
“Bir millet üç devletiz”
KAÜ Rektörü Uğur Özgöker, çalıştayda yaptığı konuşmada, Türkiye, KKTC ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin, çok büyük tarihi kültürel, siyasi ve ekonomik bağlarla birbirine bağlı olduklarına vurgu yaparak, 1990lardan Türk dünyasının yeniden bir uyanışa geçtiğini anımsattı. Özgöker, “Kazakistan ve Azerbaycandan gelen kardeşlerimizi bugün burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz ve Türk dünyasının yakın gelecekte birleşeceğine inanıyoruz” dedi.
Özgöker sözlerine şöyle devam etti. “Özellikle Azerbaycanın benim için çok ayrı bir yeri vardır. Azerbaycanın rahmetli kurucu lideri Haydar Aliyevin “Biz bir millet, iki devletiz” ifadesi çok önemlidir ancak ben şöyle diyorum; Biz bir millet üç devletiz. Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan ve KKTC. Bizlerin çok büyük dostlukları var. Azeri kardeşlerimizin Kuzey Kıbrıstaki üniversitelerde okumasıyla Turan ülküsünün daha da gelişip hızlanacağına inancım tamdır. Bizi tanıyorsunuz ancak bugün KAÜyü daha yakından tanıyacaksınız. Azeri öğrencilerimizi de burada görmekten büyük mutluluk duyacağız” ifadelerini kulandı.
Özgökerin konuşmasının ardından, KAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. “Eğitimin önemi ve öğretim liderliği” konulu sunum gerçekleştirdi. Ertuğruloğlunun sunumunun ardından, Gazeteci Yazar Büyükağa Mikayilli bir konuşma yaptı. Çalıştay, KAÜ Uluslararası Operasyonlar ve Tanıtım Sorumlusu Hande Çiçekin okul tanıtım sunumuyla tamamlandı.
Çalıştayın sonunda Azerbaycan Milletvekili Sona Aliyeva, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgökere Baküyü simgeleyen bir de plaket takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık