Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt: Hiçbir Öğrencimiz Açıkta Kalmayacak

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, kentte LGS sınavında 214 öğrencinin herhangi bir liseye yerleşemediğini söyledi. Öğrenci ve velilerin panik yapmamasını söyleyen Cırıt, Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak dedi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt: Hiçbir Öğrencimiz Açıkta Kalmayacak
  • 01 Ağustos 2018, Çarşamba 15:26
Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, kentte LGS sınavında 214 öğrencinin herhangi bir liseye yerleşemediğini söyledi. Öğrenci ve velilerin panik yapmamasını söyleyen Cırıt, Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak dedi.
214 veli ve öğrencinin panik yapmaması gerektiğini belirten Cırıt, 2nci tercihlerin 6 Ağustosta, 5nci ve son tercihin ise 3 Eylülde olacağını ifade etti. İsteği dışında bir liseye yerleşen öğrencilere müjde de veren Cırıt, Bizim her yıl eğitim-öğretim döneminde her ayın 20si ile 30u veya 31i arasında nakil dönemimiz vardır. O nakil döneminde öğrencilerimiz istedikleri okullarda boşluklar varsa o boşluklara nakil için sistem üzerinden müracaat ederler ve sistem onları eğer boşluk varsa o okula nakleder dedi. Cırıt, genelde Anadolu liselerinin dolduğunu meslek liselerinde boşlukların olduğunu kaydetti.

214 yerleşemeyen öğrencimizin yerleştirmelerini önümüzdeki süreçte yapacağız
Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İlimizde başarılı sonuç elde ettik. Bizim 3 bin 476 öğrencimiz tercih yaptı. 3 bin 262 tüm okullara yerleştirildi. 214 yerleşemeyen öğrencimizin yerleştirmelerini önümüzdeki süreçte yapacağız. Yerleştirme sürecimiz sürüyor. Sınavsız okullara nasıl öğrenci yerleşiyor? Bir kayıt alanları içinde öğrencinin bulunması şart. İkincisi; sekizinci dönem, yedinci dönem, altıncı dönemlerde kayıt alanının içinde okul değiştirmemiş olması yani bunda okul değişikliği de bir sıkıntı ortaya koyuyor. Ortaokul başarı puanı, devamsızlık ve yaş etkiliyor. Yaşı küçük olanlar biraz daha önceden yerleştiriliyor. Yerleştirmelerin sonucuna baktığımızda 214 öğrencimizin yerleşmemesi bu tercihlerden kaynaklanan sıkıntılardan oluşuyor. Tercihleri yaparken çok iyi düzenli yapmak gerekiyor. Bu öğrencilerimiz de açıkta kalmayacak. Edirne için çok başarılı bir sonuç. Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü birçok ilde yaşanan problem bizim ilimizde yaşanmıyor, düzenli bir sistemle işi götürdük dedi.

Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak
6 Ağustos Pazartesi günü ikinci tercihin yapılacağını dile getiren Cırıt, 10 Ağustosta sonuçlar açıklanacak ve diyelim bu tercih döneminde de olmadığında 13 Ağustosta tekrar müracaat edecekler 17 Ağustosta sonuçlara bakacaklar. Yine olmazsa 27 Ağustosta müracaat edecekler 31 Ağustosta sonuçlar açıklanacak. Tekrar olmazsa 3 Eylülde tercih yapacaklar 6 Eylülde sonuçlar açıklanacak. Yine olmazsa Kayıt Kabul Komisyonumuz devreye girecek ve yerleşemeyen öğrencilerimizi tek tek alıp rehber öğretmenlerimiz eşliğinde hangi okullarımızda boşluk, nakil gelen giden var not ortalamaları ve diğer kriterlere de bakarak Kayıt Kabul Komisyonumuz tarafından öğrencilerimiz yerleştirilecek. Olay şu; hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak dedi.
Cırıt son larak, “Diyelim ki öğrenci isteği dışında bir okula gitmiş, tercih etmiş de ‘Ben o okulda okumak istemiyorum. Örneğin A okuluna değil de B okuluna gitmek istiyorum dedi. Bizim her yıl eğitim-öğretim döneminde her ayın 20si ile 30u veya 31i arasında nakil dönemimiz vardır. O nakil döneminde öğrencilerimiz istedikleri okullarda boşluklar varsa o boşluklara nakil için sistem üzerinden müracaat ederler ve sistem onları eğer boşluk varsa o okula nakleder. Bizim yaptığımız iş ve işlemlerde herhangi bir problem çıkacağını sanmıyorum şeklinde konuştu.
Öte yandan Cırıt, Edirneden YKSde 11 öğrencinin ilk bine girdiğini belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık