Domaniçte Öğrenciler İlk Dersini Hayme Ana Türbesinde Yaptı

Kütahyanın Domaniç ilçesinde ilk ders zili, İlk dersimizi Hayme Anada işliyoruz etkinliği için çaldı.

Domaniçte Öğrenciler İlk Dersini Hayme Ana Türbesinde Yaptı
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 13:33
Kütahyanın Domaniç ilçesinde ilk ders zili, İlk dersimizi Hayme Anada işliyoruz etkinliği için çaldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün tarafından 5. düzenlenen Çarşamba köyündeki Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazinin babaannesi, Ertuğrul Gazinin annesi Hayme Ana Devlet Ananın türbesinde ilk ders işlendi.
İlk dersimizi Hayme Anada işliyoruz etkinliği, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Program, Çarşamba Köyü Hayme Ana Camii İmam Hatibi Mustafa Güneşin Kuran-ı Kerim okunması ve İlçe Müftüsü Kemal Akpınarın dua yapması ile devam etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, yaptığı konuşmada, İlk Ders Hayme Ana etkinliğini beş yıldır düzenlediklerini dile getirerek Sizler ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaksınız. Bu yüzden hem kendinize, hem ailenize ve hem de milletimize karşı sorumluluklarınızı aşkla getirmeniz sizden tek beklentimiz. İşte bu yüzden 600 yıllık imparatorluğun temellerinin atıldığı, filizlenip boy verdiği bu topraklarda temeli atan Osmangazinin ninesinin mezarının yanı başındayız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürkün Geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez sözü gibi sizlerin geleceğinize yön vermeniz için değerlerimize sahip çıkmak için buradayız dedi.
Domaniç Şehit Muhammet Fatih Safitürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İrfan Yıldız, öğrencilere Hayme Anayı anlattı. Hisar İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Umut Yağmur Güçlü Yeni Ders Yılı adlı şiirini okudu.
Program sonunda Domaniç İlçe Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın ile Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk öğrencilere kek ve meyve suyu ikram etti. Öğrenciler daha sonra Hayme Anaya kabrinin başında duasını gerçekleştirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık