Dijital İletişimci Olmak İsteyenler Bu Üniversiteye

Yeni medya akımının her geçen gün kendini yenilemesi ve daha çok kullanıcı tarafından tercih edilmesiyle birlikte yeni medya uzmanları ve dijital iletişimci ihtiyacı çoğaldı. Yaklaşan tercih dönemini hatırlatan Deniz Yenğin: “İstanbul Aydın Üniversitesi olarak bu yıl yeni medya bölümünü seçecek 30 öğrenciye yüzde yüz burs vereceğiz” diye konuştu.

Dijital İletişimci Olmak İsteyenler Bu Üniversiteye
  • 24 Temmuz 2018, Salı 9:47
Yeni medya akımının her geçen gün kendini yenilemesi ve daha çok kullanıcı tarafından tercih edilmesiyle birlikte yeni medya uzmanları ve dijital iletişimci ihtiyacı çoğaldı. Yaklaşan tercih dönemini hatırlatan Deniz Yenğin: “İstanbul Aydın Üniversitesi olarak bu yıl yeni medya bölümünü seçecek 30 öğrenciye yüzde yüz burs vereceğiz” diye konuştu.
Yeni medya alanının şu an Türkiyede var olan 13 lisans programı üzerinden değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Yenğin, yaklaşan üniversite tercih dönemine ilişkin öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:
“Artık her şeyin dijital olarak tüketildiği dünyada bireylere ihtiyacımız var. Biz burada daha çok uygulamalı eğitim veriyoruz. Öğrenciler kendilerini sürekli yenileyerek, yeni uygulama, kavram ve terminolojilerle tanışıyorlar. Dijitali çok iyi öğrenmek, sosyal medyaya her konuda hakim olmak, internet üzerinden iyi bir araştırmacı, gözlemci olmak istiyorlarsa yeni medya uzmanı ya da yeni medyanın dijital iletişimci olmak istiyorlarsa yeni medya programımıza davet ediyoruz.”

30 öğrenciye yüzde yüz burs verilecek
İAÜ olarak yeni medya programını tercih edecek olan öğrencilere burs imkanı ve kaliteli eğitim sunduklarını dile getiren Yenğin, “Bölümümüz kendini yenileyen bir bölüm. Dijital içerikten başka, sanal gerçekliklerle ilgili, haber üretiminin de ileride sanal gerçeklik üzerinden yapılacağını göze alarak bu dersleri de ekledik. Veriyi işleyebilen, yönetebilen bireylere ihtiyaç var. Mühendisler bile iletişim yüksek lisansı yapıyorlar. İletişim biliminden faydalanmalıyız” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesinde kurulan ve laboratuvarında verilen uygulamalı eğitimle Türkiyede bir ilk olan, Yeni Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi akademik, eğitsel ve sektörel bir yapıya sahip olup, yeni medya alanındaki sektörel amaca destek oluyor.
Merkezimizi aynı zamanda sanal gerçeklik laboratuvarı olarak kullanıyoruz diyen Yenğin şunları kaydetti:
“Şu an laboratuvarımızda 5 platformumuz var. Platformlarda sanal gerçeklik sistemlerini kullanarak bireylerin vermiş oldukları tepkileri ölçüp iç çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çünkü sanal gerçeklik yayıldıkça, sanal gerçeklik kullanıcıları da arttı. Fakat artmaya devam eden bu uygulamanın artılarının olmasının yanında dezavantajları var. Bunları ortaya çıkarmak için öğrencilerimizle bir çalışma yaptık. Kullanıcı deneyimleri, sanal gerçeklik sistemlerine yönelik oyunlar, içerikleri tüketen bireylerin verdiği tepkileri tek tek ölçtük. Her bir öğrencimizin üzerinde yaklaşık 2 saat gözlemleme yaptık. Rapor sonuçlarımız bir ay içerisinde elimizde olacak.”

“Hedefimiz yeni medya uzmanları yetiştirmek”
İnternet, mobil iletişim ve sosyal medya alanı önemli küresel devrimin getirmiş olduğu zorunluluklardır diyen Yenğin, “Bunlardan kaçamayız, bunları çok iyi öğrenmek ve yüzleşmek zorundayız. Bizim hedefimiz, çok ciddi bir açık olan yeni medya alanında bilgi sahibi uzmanlar yetiştirmek. Yeni medyayı iyi kullanan uzmanlara çok ihtiyacımız var. Bu açığı gidermenin yolu istihdamı gerçekleştirecek yetkinlikli uzmanları fazlaca yetiştirmek” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık