Bilgi Evlerinden Yıllık 5 Bin Kartepeli Çocuğa Eğitim Desteği

Çocukların bilim ve teknolojiden faydalanabilmeleri için tasarlanan Bilgi Evleri, bugüne kadar yıllık 5 bini aşkın öğrenciye hizmet veriyor.

Bilgi Evlerinden Yıllık 5 Bin Kartepeli Çocuğa Eğitim Desteği
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 11:17

Çocukların bilim ve teknolojiden faydalanabilmeleri için tasarlanan Bilgi Evleri, bugüne kadar yıllık 5 bini aşkın öğrenciye hizmet veriyor.
Eğitim alanında vatandaşlara desteklerini sürdüren Kartepe Belediyesi tarafından kurulan Bilgi Evleri 8-15 yaş arası çocukların boş vakitlerini daha verimli değerlendirmelerini, yeteneklerini fark etmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için eğitim desteği vermeye devam ediyor. Bilgi Evlerinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen kulüplerde atölye çalışmaları, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi veriliyor.
Her yıl yaklaşık 5 bin öğrencinin faydalandığı Bilgi Evlerinde çocukların dokunarak, hissederek ve deneyerek doğadaki olguları keşfetmeleri, altında yatan bilimsel gerçekleri öğrenmeleri amaçlanan etkinlikler yoğun katılımla gerçekleşiyor. Bu amaçla Köseköy Nazım Demirci Bilgi Evinde, yanardağın lav püskürtmesini gözlemleyen öğrenciler yanardağlar hakkında bilgiler edindiler. Etkinlikte tarih öncesi çağlardan ve yanardağların etkilerinden söz edilirken, neden lav püskürttüğü açıklandı.
Ayrıca Dumlupınar Katip Çelebi Bilgi Evinde ise oyun hamurlarıyla üç boyutlu olarak şekillendirilen Dünyamızın katmanları hakkında öğrencilere bilgiler verildi. İstasyon Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evinde ise çocuklar kendi elleriyle güneş sistemini kurarak, güneş sisteminin işleyişini öğrendiler. Hem derslerine çalışıp hem de çağın bilgi ve teknolojisinden ücretsiz olarak faydalanabildiklerini dile getiren öğrenciler, başta Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez olmak üzere tüm Bilgi Evleri Eğitmenlerine teşekkür ettiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık