Anadolu Tömerde Mezuniyet Heyecanı

Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Anadolu Tömer), tarafından 2017-2018 yılı Türkçe Hazırlık Kurslarını tamamlayan 120 öğrenciye başarı belgeleri verildi.

Anadolu Tömerde Mezuniyet Heyecanı
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 10:31
Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Anadolu Tömer), tarafından 2017-2018 yılı Türkçe Hazırlık Kurslarını tamamlayan 120 öğrenciye başarı belgeleri verildi.
Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen tören, Anadolu Üniversitesi tanıtım filmi ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programın açılış konuşmasını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptı. Anadolu Tömerin başarısının öğrencilerle birlikte geldiğine değinen Rektör Gündoğan; Bu farklı bir mezuniyet. Genelde mezuniyetler veda özelliğini taşır. Bu mezuniyette ise tam tersine biz yeni bir başlangıca kapı açıyoruz. İnşallah bundan sonra Tömeri bitiren ve mezun olan öğrencilerimiz sizler, üniversitemizin farklı bölümlerinde eğitim-öğretime devam edeceksiniz. Aslında bu hem bir veda, hem bir hoş geldin töreni. Tömerde göstermiş olduğunuz başarıların üniversitemizin devam edeceğiniz diğer bölümlerinde de artarak devam edeceğini gerçekten, yürekten inanıyorum. 10 ay gibi kısa bir süre içerisinde çok güzel Türkçe öğrenilmesi öğrencilerimizin bizi ziyadesiyle mutlu ediyor aslında. Türkiyeden yurt dışına çok Türk öğrenci gönderiyoruz. Başka ülkelerde yabancı dilleri öğrenmek için çok büyük çaba sarf ediyorlar. Türkiyedeki yabancı dil öğretimi ile ilgili sorunlarımız var. Ama ben yurt dışından gelip de Türkiyede Türkçeyi bu kadar kısa sürede öğrenen sizleri gerçekten tebrik ediyorum. Bu tabii ki iki türlü bir başarı. Birincisi sizlerin başarısı. Bu kadar kısa sürede neredeyse ana dilini konuşur gibi Türkçe konuşmak sizin başarınız. Ama aynı zamanda Tömerin de büyük başarısı. Biz de demek ki güzel Türkçe öğretiyoruz burada. Bu da bunun bir göstergesi” dedi.

“Türkçe dünyanın en önemli dillerinden bir tanesi haline geldi”
Türkçenin dünyanın önemli dillerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Rektör Gündoğan konuşmasına şu şekilde devam etti:
Özellikle son yıllarda Balkanlarda, Afrikada, Uzak Doğuda, çok konuşulmaya başlayan güzel bir dil ana dilimiz. Biz de üniversite olarak Türkçeyi hem Tömerler aracılığıyla, biliyorsunuz Türkiyede birçok üniversitede Türkçe öğretim merkezleriyle Türkçe öğretiyor yurt dışından gelen öğrencilerimize. YÖKün son istatistiklerine göre yılda 100 binin üzerinde yabancı uyruklu misafir öğrencimizi üniversitelerimizde ağırlıyoruz. Bu gerçekten çok iyi bir sayı.
Anadolu Tömer müdürü Dr. Öğr. Gör. Hayri Bozkurt ise Türkçenin yanı sıra kültürlerin de öğrenildiğine dikkat çekerek mezun öğrencilere başarılar diledi. Kursu tamamlayan 120 öğrenciye başarı belgeleri verilirken etkinlik yabancı öğrencilerce hazırlanan şiir dinletisi ve kültürel etkinliklerle devam etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık