Adanada 500 Bin Öğrenci Okula Döndü

Adanada yaz tatilinin sona ermesiyle yaklaşık 500 bin öğrenci 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına başladı.

Adanada 500 Bin Öğrenci Okula Döndü
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 11:50
Adanada yaz tatilinin sona ermesiyle yaklaşık 500 bin öğrenci 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına başladı.
Merkez Çukurova ilçesi Emine Sapmaz İlkokulunda düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılışında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve eğitim camiasının tüm paydaşlarının yeni eğitim ve öğretim dönemini kutladı.
Vali Demirtaş, millet olarak en büyük sermayenin, insan kaynağı beşeri güç olduğuna dikkat çekerek, “İstikbal ve istikbalimizle ilgili olarak üzerinde hassasiyetle durmamız gereken en önemli konuların başında hiç kuşkusuz eğitim gelmektedir. Nüfusumuzun neredeyse 4te 1ine tekabül eden eğitim çağındaki genç kuşağımız, milletimiz için büyük önem arz etmekle birlikte, omuzlarımıza da ciddi bir sorumluluk yüklemektedir” ifadelerini kullandı.
Eğitim çağındaki çocukların ve gençlerin, çağın gerektirdiği gibi bilgi, beceri ve teknolojiyle buluşturulurken, milli ve manevi değerlerle de donatılması gerektiğini vurgulayan Vali Demirtaş, değerler eğitiminin müfredetta yazan iki kelime olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.
Kentteki eğitim alanında yapılan yatırımlara da değinen Vali Demirtaş, “Devletimizin ve hükümetimizin destekleriyle ilimizde de okul ve derslik yapımı başta olmak üzere spor salonu, pansiyon, atölye ve diğer donatı unsurlarının kazandırılması ile ilgili çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunda Milli Eğitim Bakanlığının tekli eğitime geçme hedefini Adanada da yakın zamanda hayata geçireceğimize inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından minik öğrenciler, halk oyunu gösterisi sundu. Daha sonra sınıflara girerek, öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Demirtaş, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarı dileklerinde bulundu.
2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı 18 Ocakta sona ererken, öğrenciler yıl sonu karnelerini ise 14 Haziranda alacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık