En Büyük Engel Sevgisizliktir

Edirne Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireyler ve aileleri için eğitim programları düzenlendi.

En Büyük Engel Sevgisizliktir
  • 17 Aralık 2018, Pazartesi 10:05

Edirne Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde engelli bireyler ve aileleri için eğitim programları düzenlendi. Engelli bireylerin ve ailelerin yoğun katılım gösterdiği programda ilk olarak  T.Ü. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu söz aldı. Dr. Fazlıoğlu  ‘Özel Gereksinimli Çocuklar ve Ergenlik konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Bugünün çok özel bir gün olduğunu belirten Dr. Fazlıoğlu, “Engellilere farkındalık yaratmak adına belediyelere ve üniversitelere bu konuda büyük bir görev düşüyor. Ben bu konuda Edirne Belediyesine çok teşekkür etmek istiyorum. Bugün ki konumuz yaşamın içinden bir konu. Ergenlik ve engellikten bahsetmek istiyorum. Çocuklarımız büyüyor. Sosyal ve cinsel acıdan çocuklarımız normal akranları gibi değişiklikler gösterebiliyor. Yüzde 15ini engelli bireyler oluşuyor. Ergenlik dönemi 25 yaşına kadar uzayabiliyor. Kız çocukları daha erken ergenliğe girebiliyor. Bir takım hormonel ve fiziksel değişiklikler oluşuyor” diye konuştu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu engelli yakınlarına yönelik İlkyardım Bilgilendirmesi yaparak, “Bugün 3 Aralık Dünya Engeliler Günü. Bugünden temel hedefimiz engeliler ile ilgili farkındalık oluşturmak. Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde bu etkinliği yapıyor olmak benim için çok güzel bir duygu. Benim için bir onur. Engellilerin sosyal yaşamın içinde olma hayalini bugün hep beraber gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Engelsiz Yaşam Merkezi, engeli aracı akülü şarj istasyonları engelli vatandaşlarımız hizmete sunmuş bulunmaktayız. Edirne Belediyesi olarak bir düşümüz var, ‘Şehri Engelli Dostu bir şehir haline getirebilmek. Bunun için çok yol aldık. Sizlerin gücü sizlerin isteği çok önemliydi. Engelli annelerin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi.

Daha sonra Nefize Ramadan, ‘Engelliler için yoga etkinliği düzenledi. Etkinliğe Badem Çocuk Evi Akademi öğrencileri de katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık