Bu Merkezde Yaşam Var

Edirne Belediyesi'nin hizmete sunduğu; tiyatrosundan bale salonuna, masa tenisinden müzik kursuna kadar;...

Bu Merkezde Yaşam Var
  • 19 Aralık 2018, Çarşamba 9:40

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkanın ‘Geleceğimizin teminatı çocuklarımız daha da donanımlı yetişmeli diyerek kısa bir süre önce eski İmam Hatip Lisesi yanındaki binada hizmete sunduğu Edirne Yaşam Merkezi; çocuklara ve kadınlara umut olmaya devam ediyor. Tiyatrosundan bale salonuna, masa tenisinden müzik kursuna kadar; çocukların kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda ücretsiz eğitim aldığı Edirne Yaşam Merkezinde hafta içi pazartesi hariç her gün Saat 13.00 ile 17.00 arası Ritim Atölye Çalışması gerçekleştiriliyor. 5-18 yaş arasındaki çocukların katıldığı ritim atölyesinde çocukların dinleme, konsantrasyon, odaklanma ve risk alma yetileri gelişiyor; motivasyon ve iş birliğini öğrenen öğrenciler hayata güvenle bakıyor.

Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri saat 10.00-15.00 saatleri arasında ev kadınları Edirnekari Atölyesinde kentin geleneksel el sanatını öğreniyor. Kadınların sosyal yaşama daha da aktif katılmasının amaçlandığı atölye çalışmalarıyla kadınlar, el becerilerini geliştirerek; ev ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri yeni deneyimler elde ediyor.

Edirne Yaşam Merkezinde yine Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri 10.00-15.00 saatleri arasında çocuklar Resim Atölyesinde buluşuyor. Resim Atölyesine katılan öğrenciler, çizim ve boyama tekniklerini öğreniyor aynı zamanda da hayallerini resmediyor.

Merkez, Salı ve Çarşamba günleri ise Psikolojik Danışmanlık Hizmeti veriyor.  Ayrıca öğrenciler ve velileri hafta içi her gün merkezdeki kütüphaneden ve çocuk oyun odasından istedikleri zaman faydalanabiliyor. Hafta içi her gün satranç, dart  ve masa tenisi  gibi aktiviteler Edirne Halkına ücretsiz olarak sunuluyor.

Ayrıca Yaşam Merkezinde kısa bir süre sonra açılacak olan dans, tiyatro, drama atölyeleri ve dekoratif el sanatları kurslarına kayıtlar da devam ediyor.

Edirneye bugüne kadar birçok tesis, birçok merkez kazandırdıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugüne kadar Edirneye kazandırdığımız tüm projeler ebetteki çok değerli ancak kısa bir süre önce hizmete açtığımız Edirne Yaşam Merkezinin yeri bambaşka. Çünkü Edirne Yaşam Merkezi; geleceğimizin teminatı çocuklarımıza umut olan: Türkiye Cumhuriyetini emanet edeceğimiz ve bu Cumhuriyeti yaşatacak, yükseltecek, ilelebet payidar kılacak olan çocuklarımızın gelecek güvencesine kavuşacakları bir mekan. Biz bu Yaşam Merkezini bir başlangıç olarak kabul ediyoruz; çünkü inanıyoruz ki Yaşam Merkezine her geçen gün giderek artan talep bizi birden fazla yaşam merkezi açmamıza zorlayacaktır.  Çocuklarımız, evlatlarımız için bugüne kadar elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık; onlara birçok fırsatlar sunduk. Çünkü hedefimiz çocuklarımız dünyayla rekabet edebilecekleri koşulları oluşturmak. Bu hedefle onların yanında olmaya onlar için yeni fırsatlar sunmaya devam ediyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık