Bismil Doğalgaza Kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 yıl önce Diyarbakır’ın 4 büyük ilçesine verdiği doğalgaz müjdesi sonucu yapılan çalışmalarda Bismil doğalgaza kavuşan ilk ilçe oldu. Sırada Ergani, Silvan ve Çermik ilçeleri var.

Bismil Doğalgaza Kavuştu
  • 26 Ekim 2018, Cuma 14:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 1 Nisan 2017de Diyarbakırda katıldığı toplu açılış töreninde doğalgaz müjdesi vermesi üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Ergani, Silvan, Bismil ve Çermik ilçeleri doğalgaz dağıtım bölgesi kapsamına alınmıştı. Başlatılan eş zamanlı çalışmalar sonucunda ilk olarak Bismildeki altyapı çalışmaları sonuçlanarak ilçe doğalgaza kavuştu. Bismil Belediyesi ve DİYARGAZın ortaklaşa düzenlediği açılış töreniyle şehre ilk gaz verildi. Ev sahipliğini Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yükselin yaptığı açılış törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, DİYARGAZ Genel Müdürü Salih Deniz ve vatandaşlar katıldı.

“Bismilde hasret sona eriyor”

Açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Bismilde doğalgaza olan hasretin sona erdiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleri esnasında müjdeledikleri ve talimat olarak verdikleri doğalgaz ile ilgili olarak Bismilde hasret sona eriyor. Başta Cumhurbaşkanımıza, sonrasında hükümetimize, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımıza ilçemiz adına teşekkür ediyoruz. Mehdi Eker bakanımız her konuda olduğu gibi doğalgaz hizmetine kavuşmamızda da büyük emek sahibidir. Bu yatırım başladığı günden bu yana vatandaşlarımıza gösterdikleri sabırdan dolayı da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da yaptığı konuşmada, “Merkezinde insan olan, insana hizmeti ibadet sayan bir siyaset anlayışının temsilcisi olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin değerli üyelerine ve her dem Bismilin ve Diyarbakırın yanında olan Mehdi Ekere ve diğer milletvekillerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu hizmetin Bismile hayırlı olmasını dilerken hizmet kervanının bununla sınırlı olmadığını, her açıdan hizmeti ibadet sayan bir anlayışla hizmet ettiğimizi bilmenizi istiyorum. İlçemize doğalgaz hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

“Bismil çok önemli hizmetlere kavuştu”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Bismili doğalgazla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatlarıyla Bismilin de, Türkiyenin bütün il ve ilçelerinin de gerçekleştirilen hizmetlerden istifade etmesi yönünde gece gündüz durmadan çalışmaktadır. AK Parti hükümetleri döneminde Bismil birçok sahada eğitimde, sağlıkta, tarımda ve bütün kamu hizmetlerinde çok önemli hizmetlere kavuştu. Bu hizmetler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın ve onun mesai arkadaşlarının çabalarıyla gerçekleşti.”

Tören ilçeye verilen doğalgazın ardından yakılan meşale ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık