Sungurlu Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorumun Sungurlu ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sungurlu Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 16:28
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorumun Sungurlu ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Törende konuşan Kaymakam Mithat Gözen, “29 Ekim 1923de varımızı yoğumuzu ortaya koyarak gerçekleştirdiğimiz bir istiklal harbinin ardından kurduğumuz Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değişikliği değil, aynı zamanda yeni devletimizin ilanıydı. Bu bakımdan Türkiye Cumhuriyeti binlerce yıllık Türk Devlet geleneğinin son halkasıdır. Zor şartlarda ve kıt imkanlarla kurulan devletimiz tam 95 yaşındadır. 95 yılda çok önemli mesafeler kat ettik. 12 milyon nüfuslu genç ve eğitimli nüfusunu savaşlarda yitirmiş bir ülkede ve 80 milyon nüfuslu, nüfusunun yaş ortalaması 29 olan her ilde 200ye aşkın üniversitesi modern barajları yolları hastaneleri ve okulları olan bir ülkeye dönüştük bin şükür” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürkün belirlediği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda büyük işler başarıldığını anlatan Kaymakam Gözen, “Türkiye Cumhuriyetinin başarı hikayesine yeni başarı hikayeleri ekleyeceğiz. Hiç bir tehdit karşısında korkmadan hiç bir güçlük karşısında yılmadan çalışacağız ve bizden sonraki nesillere daha güçlü Türkiye bırakacağız. Türkiye Cumhuriyetini edebiyen yaşatacağız. Kalplerimizde iman gözlerimizde cesaret ve inançla yarınlara daha güçlü yürüyerek daha güçlü bir Türkiyeyi beraber inşa edeceğiz diye konuştu.
Atatürkün Gençliğe Hitabesi, 10. yıl nutku ve şiirlerin okunmasıyla devam eden programda,.Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi. Program halk oyunları gösterisi ve geçit töreninin ardından sona erdi.
Atatürk Meydanı önünde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Garnizon Komutan vekili Personel Asteğmen Ahmet Yasin Yıldız, Cumhuriyet Savcısı Salih Çetiner, Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık