Van Gölü İçin Gürcistan Kazbek Dağına Tırmandılar

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü Koruma Kanununun çıkmasına dikkat çekmek için bu kez de Gürcistanın 5047 metrelik Kazbek Dağına tırmandı.

Van Gölü İçin Gürcistan Kazbek Dağına Tırmandılar
  • 01 Eylül 2018, Cumartesi 13:50
Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü Koruma Kanununun çıkmasına dikkat çekmek için bu kez de Gürcistanın 5047 metrelik Kazbek Dağına tırmandı.
Van Gölü Havzasında Faaliyet gösteren Vangölü Aktivistleri, Van Gölüne Koruma Kanunu çıkarılması talebine dikkat çekmek amacıyla etkinliklerine devam ediyor. “Van Gölü Mavi Kalsın” sloganıyla bir farkındalık oluşturan gönüllüler, daha önce Van Gölü çevresi kamplı bisiklet etkinliği ve Süphan Dağına tırmanış gibi etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda düzenledikleri etkinliklerine bir yenisini ekleyen gönüllü ekipler, Vangölü Aktivistleri Derneği Ankara Temsilcisi Tarık Bünyamin Kayanın eşliğinde bu kez Gürcistanda bulunan Kazbek Dağının 5047 metrelik zirvesine çıktı.
Gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölünü tanıtmak, korumak ve gelecek kuşaklara taşımak için farkındalık etkinliklerine devam ettiklerini belirtti. Başkan Özel, “Vangölü Aktivistleri kuruluş amacı, Van Gölünü tanıtmak, korumak ve gelecek kuşaklara taşımaktır. Bu amaç çerçevesinde öncelikle ‘Van Gölü Koruma Kanunu çıkarılması için farkındalık etkinlikleri yapıyoruz. Son etkinliklerimiz ulusal çapta 5 günlük Van Gölü çevresi kamplı bisiklet etkinliği ve dördüncü kez yaptığımız Süphan Dağı zirve tırmanışı olmuştu. Bu etkinliklerimizin sonuncusu ise Gürcistan Kazbek Dağı tırmanışı oldu. Kanun çıkana kadar etkinliklerimiz devam edecektir. Bu durumda gerekirse dünyanın en güzel gölü için, dünyanın en yüksek tepesi olan Everest Dağına da çıkarız” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık