Van Büyükşehir İskele Caddesindeki Ağaçları Kent Ormanına Taşıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, İskele Caddesinde bulunan ağaçları özel ağaç söküm aparatı ile sökerek Edremit Kent Ormanına taşıyor.

Van Büyükşehir İskele Caddesindeki Ağaçları Kent Ormanına Taşıyor
  • 28 Haziran 2018, Perşembe 12:13
Van Büyükşehir Belediyesi, İskele Caddesinde bulunan ağaçları özel ağaç söküm aparatı ile sökerek Edremit Kent Ormanına taşıyor.
Daha önce İki Nisan Caddesinde yaptığı yenileme çalışmasıyla vatandaşlardan tam not alan Van Büyükşehir Belediyesi, benzer bir çalışmayı İskele Caddesinde yürütüyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlunun talimatları ile tek yönlü olarak hizmet veren İskele Caddesi tekrar çift yönlü hale getiriliyor. Bu kapsamda bir süre önce yol genişletme çalışmaları başlayan cadde üzerinde bulunan ağaçların sökümü için Van Büyükşehir Belediyesi örnek bir çalışmaya imza attı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan özel bir aparat sayesinde caddenin sağında ve solunda bulunan 232 dişbudak ağacı köklerine zarar verilmeden yerinden sökülerek Edremit Kent Ormanına taşınıyor. Halen devam eden taşıma işlemi sırasında zarar görmemeleri için ağaç gövdeleri özel bir köpükle sarılırken kökleri ise hasır ile kaplanarak kendi kök toprağı ile birlikte taşınması sağlanıyor.

“232 adet çınar ve ıhlamur dikilecek”
İskele Caddesinde bulunan ağaçların sökümünün tamamlanmasının ardından yenilenen caddenin iki yanındaki kaldırımlara toplam 232 adet, boyları ortalama 3 buçuk metre olan ıhlamur ve çınar fidanları dikilecek. Ağaç dikim çalışmalarının tamamlanmasının ardından refüjlere de 3 bin adet çeşitli çalı ve süs bitkisi dikilecek.

“Van Büyükşehir 2 yılda 30 bin ağaç dikti”
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Vali Murat Zorluoğlunun Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak göreve getirilmesinin ardından “Daha yeşil bir Van” sloganıyla çalışmalarına başlayan Van Büyükşehir Belediyesi 2017-2018 yılları arasında 30 bin ağaç dikimi gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından kentte bulunan park - bahçe ve ormanlık alanlara iki yıllık süreçte yaklaşık olarak 30 bin ağaç, 130 bin gül ve çalı bitkisi ile 1 milyondan fazla mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık