Tokatta Atık Yağlar Toplama Merkezleri Kuruldu

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Sıfır Atık projesi kapsamında mahalle muhtarlıklarında Atık Yağ Toplama Merkezleri kurulduğunu söyledi.

Tokatta Atık Yağlar Toplama Merkezleri Kuruldu
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 14:47
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Sıfır Atık projesi kapsamında mahalle muhtarlıklarında Atık Yağ Toplama Merkezleri kurulduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık projesine destek vermek amacıyla Tokat Belediyesi Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezinde Sıfır Atık projesi bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Serap Seçkin İlterin sunumunun ardından kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, atık yağların çevreye ve alt yapı sistemlerine verdiği zararı dile getirdi. Bu anlamda ilk etapta 10 muhtarlıkta kurulan atık yağ toplama merkezlerinin Tokata atık yağların toplanarak çevre kirliliğinin önlenmesi anlamında ivme kazandıracağını ifade eden Başkan Eroğlu, ayrıca proje kapsamında 5 litre atık yağı getirenlere 750 mililitre bulaşık deterjanı armağan edileceğini kaydetti.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokatın bölgedeki en temiz şehirlerden birisi olduğunu ifade ederek,Biz çevreci bir belediyeyiz. Tokatta her gün 150 ton çöp toplanıyor ve bu çöpleri düzenli bir şekilde depoluyoruz. Bunun yanında atık suları toplamak için de bir tesisimiz var. Bu tesis Karadeniz Bölgesinde çok nadir bulunan bir yapıdır. Bir de bildiğiniz gibi vahşi çöp depolama alanımız var. 35 yıldır Tokatın çöpleri eski sigara fabrikasının karşısındaki alana dökülüyordu. Vahşi çöp alanı ıslah projesi ile metrelerce yükselen çöp dağlarından Tokatı kurtardık. Şimdi de sıfır atık projesi için beraberiz. Atıkların çevreye verdiği zararı en aza indirelim diye gayret gösteriyoruz. Çevremizi daha temiz tutarak çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakalım istiyoruz dedi.
Başkan Eroğlu, Tokatta atık yağ toplama merkezleri oluşturmaya başladıklarını ifade ederek, Şehrimizin pek çok noktasında bu merkezleri oluşturacağız ve çoğaltacağız. İlk etapta 10 noktada bu merkezlerimizi kurduk. Bahçelievler Mahallesi, Altıyüzevler Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Doğuken Mahallesi, Yeşilırmak Mahallesi, Gülbahar Hatun Mahallesi, Ali Paşa Mahallesi, Perakende Mahallesi, Mahmutpaşa Mahallesinde ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün olduğu yerde atık yağ toplama merkezlerimiz kuruldu. Bu sayı daha da artacak. Bu şekilde bizler çevremize, doğaya ve gelecek nesillere sahip çıkacağız ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakacağız inşallah diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık