Tepebaşı Belediyesinin Temiz Enerji Projeleri Devam Ediyor

Tepebaşı Belediyesi sürdürdüğü temiz enerji projeleri ile Türkiyeye örnek olmaya devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesinin Temiz Enerji Projeleri Devam Ediyor
  • 26 Ağustos 2018, Pazar 14:19
Tepebaşı Belediyesi sürdürdüğü temiz enerji projeleri ile Türkiyeye örnek olmaya devam ediyor.
Tepebaşı Belediyesi, Aşağı Söğütönü Mahallesinde bulunan Yaşam Köyünde uygulanan proje ile akıllı ve sürdürülebilir kent projelerinde yükselen bir marka kent değeri taşımayı sürdürüyor. Remourban Projesi kapsamında gelişmiş ve geçerli bir kentsel dönüşüm modelinin temeli; binalarda düşük enerjili alanlar, sürdürülebilir kentsel ulaşım, kent altyapısına entegreli bilişim ve toplumda yaygınlaştırma ve diğer kentlerde tekrarlanabilirlik olmak üzere 4 modülden oluşuyor.
Birinci nesil Akıllı Kent Projesi olan, 7 ülkeden 22 ortak ile gerçekleştirilen Remourban Projesi, Avrupa Birliğinin bilimsel ve uygulamalı araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturduğu Ufuk 2020 Çerçeve Programı kapsamında bulunuyor. İngiltere, İspanya ve Türkiyeden Tepebaşının da aralarında yer aldığı 3 kentin deneyimleri ve vizyonları, öncü ve yol gösterici seçilen bu kentler, çevre dostu ve sürdürülebilir akıllı kent projeleriyle kentsel dönüşümleri başlattı. 2015 yılında enerji, ulaşım, bilişim ve yaygınlaştırma alanlarında başlayan bu dönüşümlerin 5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
Ufuk 2020 Programı kapsamında 2014den günümüze 12 akıllı kent projesi ile 78 kent Avrupa Komisyonundan 263,84 milyon Euro hibe almaya hak kazandı. Tepebaşı Belediyesi ise 36 kentin içindeki yeriyle Türkiyedeki ilk yol gösterici ve uygulayıcı kent olma unvanına sahip olmuş durumda. Tepebaşı Belediyesi ayrıca Türkiyedeki kurum ve kuruluşları Ufuk 2020 Programında rekabette avantajlı hale getirmek ve yeni başarılara imza atılması adına TÜBİTAK Paylaşım Görüşmeleri gerçekleştiriyor. Atılan başarı adımlarıyla, uluslararası ortaklarıyla akıllı kent uygulamalarında yol gösterici ve hedef belirleyici rol üstlenen Tepebaşı Belediyesi; Eskişehir, Dünya kentleri raporları arasında öne çıkmayı da başardı. Araştırma şirketi Frost&Sullivanın raporuna göre 2025 yılına gelindiğinde Eskişehirin öngörülen 26 akıllı kent ve 8 sürdürülebilir kent içinde yer alacağı tahmin ediliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık