Temadan Nilgün Gözükana 24. Yıl Ödülü

TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, TEMA tarafından 24. yıl ödülü ile onurlandırıldı.

Temadan Nilgün Gözükana 24. Yıl Ödülü
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 12:02
TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, TEMA tarafından 24. yıl ödülü ile onurlandırıldı.
1994 yılında temsilciliğe getirilmesinin ardından Karadeniz Sahil Yolu projesi kapsamında Ordunun geçişine dolgu yaptırmamak için 15 bin kişinin protesto gösterisi yapmasına öncülük eden ve hazırlattığı S.O.S. Ordu, Sahilimize Kezzap Attırmayız sloganları yazılmış pankartlarla hatırlanan TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, bu tarihten sonra hafızalarda İngilterenin eski Başbakanı Margareth Teacherın Demir Leydi lakabıyla anıldı.
Aradan geçen yıllar içerisinde TEMAnın Orduda çevre koruma kültürünün bir parçası haline gelmesini sağlayan Gözükan, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı anlaşmalarla TEMA kültürünün okullara da yerleşmesini sağladı. Bir çok okulda ‘Yavru TEMA, ‘Minik TEMA, Ordu Üniversitesi bünyesinde ise ‘Genç TEMA kurulmasına öncülük eden Gözükan, yeni kuşağın çevre bilinciyle yetişmesini sağlamak için çaba gösterdi.
Nilgün Gözükan, TEMA tarafından kuruluşunun 24. yıl anısına düzenlenen gecede 24. yıl ödülünü aldı. Türkiye genelinde 24 yıl boyunca TEMAda görev yapan birkaç isimden biri olan Gözükan, bu ödülü tüm Ordulular adına aldığını belirtti. Orduluların çevre duyarlılığı ile basın ve medyanın desteğini her zaman yanlarında gördüklerini belirten Gözükan, TEMAya gönül veren ve 24 yıl içerisinde çalışmalarına katılan, emek veren ve koşturan minik TEMAcılardan, gencine, gencinden yaşlısına kadar herkesin bu ödülde emeği olduğunu ifade etti. Gönüllü TEMAcılar aradıklarını belirten Gözükan, “Destek veren, yanımızda olan, bizi en zor günlerimizde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık