Tarihi Odunpazarında Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesinde Sokak Sağlıklaştırma Projesi başlattı.

Tarihi Odunpazarında Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor
  • 07 Ağustos 2018, Salı 17:14
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesinde Sokak Sağlıklaştırma Projesi başlattı.
Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylanan proje doğrultusunda başlanan çalışmalar kapsamında Odunpazarı Kentsel Sit Alanı içinde yer alan; Dedelek, Mumcu ve Hatipler Sokakta yer alan 28 yapıda dış cephe restorasyon çalışmaları yürütülüyor. Odunpazarı Belediyesinin Odunpazarı Kentsel Sitinin dokusunu kurtarmak ve kültür turizmine kazandırmak amacıyla sokak sağlıklaştırma projesi çalışmalarına devam edeceğini belirten yetkililer, dış cephe restorasyon çalışmalarının Malhatun Caddesinin doğusuna kaydırıldığını ifade etti.
“Sokak iyileştirme projesiyle turizm potansiyeli artacak”
Odunpazarı Belediyesinin Tarihi Odunpazarı Bölgesinde başlattığı Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Odunpazarılı hemşehrilerimizin daha sağlam, sağlıklı ve estetik evlerde yaşamalarını istiyoruz. Bunun için de Odunpazarı Belediyesi olarak Tarihi Odunpazarı Bölgesinde Sokak İyileştirme Projesi başlattık. Bu proje ile hem tarihi mimarimizi ayakta tutup, turizm potansiyelini arttırmak için çabalıyoruz, hem de burada oturan dar gelirli hemşehrilerimizin daha sağlıklı evlerde oturmalarına imkan sağlamış oluyoruz. Projemizde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini aktardı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık