Sekayda Çalışmalar Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaa edilen şehrin en büyük çevre yatırımı olan SEKAYda çalışmalar devam ediyor.

Sekayda Çalışmalar Devam Ediyor
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 15:59
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaa edilen şehrin en büyük çevre yatırımı olan SEKAYda çalışmalar devam ediyor.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin en büyük çevre yatırımı olma özelliği taşıyan Entegre Katı Atık Yönetimi Projesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili görevlilerden bilgiler alan ve kolaylıklar dileyen Başkan Toçoğluna Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu eşlik etti. Toçoğlu, projenin içerisinde yer alacak yapılarda inşa işlemlerinin hızla sürdürüldüğünü belirtti. 20 hektarlık alan üzerinde devam eden çalışmalarda gelinen son durumu aktaran Başkan Toçoğlu, “Projemiz içerisinde yer alacak binalarda çalışmalarımız hızla sürdürülüyor. Toplama ayrıştırma tesisimizin yüzde 50si tamamlandı. Ön ayrıştırma için kullanılacak yapıda da çalışmalarımızı başlattık. Gazdan enerji, üretimi için döşenecek 14 kilometrelik boru hattının ise 9 kilometresini tamamladık. İnşallah şehrimiz geleceği için büyük bir önem taşıyan çalışmamızı hızla tamamlayacağız” dedi.
100 milyonluk dev yatırım ile Sakaryada değerlendirilmeyen atık kalmayacağını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Projemizle şehrimizde oluşan atıkları değerlendirerek, yenilenebilir enerji üreteceğiz. Evsel atıklardan, çöpten şehrimize yeni enerji kaynağı oluşturacağız. Organik gübre elde edeceğiz. Ayrıca karbon emisyonunu azaltacağız. Projemiz dahilinde biri Kuzeyde, biri Güneyde, biri de şehrimizin Doğusunda olmak üzere üç adet aktarma istasyonu kuruyoruz. Atıkların iletimini bu istasyonlar vasıtasıyla sağlayacağız” dedi.
Başkan Toçoğlu sözlerinin devamında, “Çevreye karşı ahlaki bir sorumluluğumuz olduğunu biliyor, adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusunda büyük hassasiyet gösteriyor, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Karadenize, Sakarya Nehrine, Sapanca Gölüne atık karışımını önledik. Kanalizasyon hatları, atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Yeşil alanları arttırdık. Hamdolsun doğal güzelliklerimizin korunması, ekolojik denge, çevre duyarlılığına bütüncül bir yaklaşımla ele alarak bu alandaki farklılığımızı gösterdik” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık