Orduda Kene İle Mücadele Sürüyor

Orduda yaban hayatının korunması çalışmaları kapsamında doğaya sülün, keklik salınımı ve beç tavuğu dağıtımı yapıldı.

Orduda Kene İle Mücadele Sürüyor
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 9:59
Orduda yaban hayatının korunması çalışmaları kapsamında doğaya sülün, keklik salınımı ve beç tavuğu dağıtımı yapıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğünce yürütülen yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla korunması çalışmaları kapsamında 2018 yılı Ocak-Eylül ayları arasında doğaya bin 500 adet sülün ve bin adet keklik salınımı yapılırken 200 adet beç tavuğu dağıtımı yapıldı.
Yetkililer, Türkiyede geniş yaşam alanına sahip keklik ve sülünlerin, tarım ürünlerinde, ağaçlarda görülen zararlılarla biyolojik mücadele açısından doğaya büyük fayda sağlayacağını bildirdiler. Sülün, keklik ve beç tavuklarının Karadeniz Bölgesinde daha çok kene ile mücadelede kullanıldığını belirten yetkililer, yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösterildiğini belirttiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık