On Binlerce Balık Samandağ Denizine Ulaşamadan Telef Oldu

Asi Nehrinin denize ulaştığı alanda on binlerce balık kıyıya vurdu.

On Binlerce Balık Samandağ Denizine Ulaşamadan Telef Oldu
  • 22 Eylül 2018, Cumartesi 13:50
Asi Nehrinin denize ulaştığı alanda on binlerce balık kıyıya vurdu.
Hatayın Samandağ İlçesi Meydanköy Kıyılarında sahile ulaşmaya çalışan on binlerce kefal cinsi balık, kıyıya ulaşamadan telef oldu. Katliamı anımsatan görüntülerde balıkçılar, balıkların atıksular nedeniyle telef oldukları söyledi.
Balıkların zehirlendikleri için telef olduklarını ifade eden, amatör balıkçılardan Remzi Şap, Bir sandalımız var çektik buraya, bazen oltaya gidiyoruz. Biraz su alıyor diye tamirini yapıyorduk. Sabah geldim annemleri gezdirmek için, baktık sandalım balık dolu. Bir baktık su yüzünde sanki nehirde bir çiçek açmış. Su yüzünde bütün balıklar ölmüş. Bir tarafta sanki kar yağmış Tekebaşı Sahilinde. Antakyadaki biriken oradaki fabrika artıkları, hepsini biriktirdiler, biriktirdiler ondan sonra birden bırakıp burayı zehirlediler. Yani resmen zehirleme. Büyükşehiri, Antakya Belediyesini, Samandağ Belediyesini duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yani suçlamıyorum ama işte Bir nevi zehirlediler balıklarımızı. Yazık oldu. Telef oldular, yazık, günah dedi.
İlk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Meydanköy Sahilinde balıkçılık yapan Gani Bektaş, Yaklaşık 15 yıldır amatörce balık avlıyoruz. Ve ilk defa bu balıkların ölümüne şahit oluyoruz. Gerçi, yılda bir iki defa oluyordu da ama bu yıl daha fazla ölüm gerçekleşti. Büyük ihtimalle aniden bırakılan suların yükselmesiyle bu balıklar ölüyor. Ve tek gerçek bu balıkların çift suda yaşaması. Hem tatlı suda yaşayabiliyorlar hemde tuzlu suda yaşayabiliyorlar. Ve bu balıklar denize ulaşmadığı için, kirli sudan öldüğünü düşünüyoruz açıklamalarında bulundu.
Bölgede balık avlayan balıkçılar, sandallarını temizlemeye çalışırken ölü balıkların sandallarına girmesiyle zor anlar yaşadılar. Balıkçılar sandallarını nehir içerisinde yan tutarak içeride bulunan ölü balıkları nehre dökmeye çalıştılar.
Kıyıya vuran ve Asi Nehri kenarlarında biriken ölü balıkların, Meydanköy Sahilinde kötü koku yaymaya devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık