Malazgirt Ruhu İzmitte Yaşatılacak

İzmit Belediyesi tarafından Çayırköyde yapılan Malazgirt Parkı çalışmalarında sona gelindi.

Malazgirt Ruhu İzmitte Yaşatılacak
  • 26 Ağustos 2018, Pazar 16:35
İzmit Belediyesi tarafından Çayırköyde yapılan Malazgirt Parkı çalışmalarında sona gelindi.
İzmit Belediyesi tarafından Gölkaypark, Ekopark ve Cephanelik Mesire Alanından sonra Çayırköyde yapılan İzmitin dördüncü büyük temalı parkının çalışmalarında sona gelindi. Türklerin Anadoluyu yurt edinmelerinin başlangıcını konu alan park 1071 Malazgirt temasından oluşuyor. Ayrıca parkta Anadolu Selçuklu sultanlarından Alpaslan, Melikşah, Alaeddin Keykubad gibi isimlerin yer aldığı alanlar bulunuyor.
Yaklaşık 7 dönümlük alan üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan Selçuklu Yıldızı görünümlü 1071 Malazgirt Parkında 600 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 500 metrekare oyun alanı, 170 metrekare kondisyon alanı, 750 metrekare piknik alanı, 200 metrekare basketbol sahası yer alıyor. Parkın çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanarak açılışının yapılması planlanıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık