Kartepede Teleferik İçin Çalışmalar Başladı

Kartepede 50 yıllık hayal olarak nitelendirilen ve Samanlı Dağlarının zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesi başladı.

Kartepede Teleferik İçin Çalışmalar Başladı
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 10:36
Kartepede 50 yıllık hayal olarak nitelendirilen ve Samanlı Dağlarının zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesi başladı.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmezin girişimleri ile her dönem gündeme gelen, Kartepenin 50 yıllık hayal olarak nitelendirilen ve çok sayıda ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölünü aynı anda izleyerek Samanlı Dağlarının zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesi için sondaj çalışmaları başladı.
Orman ve su İşleri Bakanlığından tüm izinleri alınan teleferik hattının ilk etabı olan Hikmetiye-Derbent Kuzu Yayla Mesire Alanı arasındaki 4 bin 960 metre hat ihaleyi alan firma tarafından 29 yıllığına işletilecek. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılacak olan teleferik hat çift yönlü ve 3 halatlı olacak. Yer teslimi yapılan teleferik projesi yaklaşık 71 Milyon TLye mal olması beklenirken, yüklenici firma tarafından yapılan çalışmalar sonunda hazırlanacak olan zemin etüt raporu ile birlikte bina ve direk montajına başlayacak. Zemin etüt çalışmalarının kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.
Teleferiğin hem yerel hem de ülke gelirine katkı sağlayacağını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Her seçim gündeme geliyordu ama geçen seçimlerde biz bunun vaadini vermiştik. Bunu başarabilmek için büyük mücadeleler sarf ettik. Alınması gereken yasal izinler, prosedürler hem yerel hem de merkezi anlamda uzun sürdü. Ama 3,5 yıllık bir mücadelenin sonunda ihale süreci tamamlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın bizlere çok büyük desteği oldu. Teleferik Kartepe turizmine önemli katkı sağlayacaktır. Yılda en az 500 bin kişi bu hizmeti alacak. Bu da yeni bir turist potansiyeli oluşturacak. Teleferiğin hizmete girmesinin hem yerel, hem ülke genelinde hem de uluslararası olarak katkısı büyük olacak” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık