İlkadım Belediyesi Çevre Duyarlılığında Örnek Oluyor

İlkadım Belediyesi tarafından ilk kez halkın hizmetine sunulan “Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Kutusu (AYPİKUT) vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

İlkadım Belediyesi Çevre Duyarlılığında Örnek Oluyor
  • 12 Ekim 2018, Cuma 17:26
İlkadım Belediyesi tarafından ilk kez halkın hizmetine sunulan “Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Kutusu (AYPİKUT) vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Uğur Mumcu Parkında kısa bir süre önce İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından görkemli bir açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunulan AYPİKUTun bitkisel atık yağ ve atık pil haznelerinin dolduğu tespit edildi. Başkan Tok, “Atık pilleri çöpe değil, AYPİKUTa atalım. Çevreye duyarlı vatandaşlarımızı canı gönülden kutluyorum” dedi.
AYPİKUTun kullanıldığı ve bitkisel atık yağ ve atık pil haznelerinin dolduğunu ve projede önemli başarılar elde edildiğinin altını çizen Başkan Tok, “Artık vatandaşlarımız bitkisel atık yağlarını ve atık pillerini AYPİKUTlara bırakarak bize ulaştırabiliyor, doğaya zarar vermesini önlüyor, geri kazanımı ile ekonomiye de katkıda bulunuyor. Kısa zamanda vatandaşlarımızın AYPİKUTlara önem verip atık pillerini ya da atık yağlarını bu kutulara dökmeleri sistemin tuttuğunu ayrıca vatandaşlarımızın çevreye olan duyarlılığını gösteriyor. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğanın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin, ‘Çevre yönetimi tüm dünyanın en büyük sorunu haline gelmiştir. Sürdürülebilir kalkınma ancak atıkların kontrolüyle mümkündür sözü doğrultusunda bizlerde bu sistemi yaygınlaştıracağız. İlk etapta belediyemiz sınırları için 40 adet AYPİKUTun montaj çalışmalarına devam edeceğiz. Ardından projenin ikinci aşamasına geçerek önceki yıllarda okullarımızda yürüttüğümüz atık pil ve bitkisel atık yağ toplama kampanyalarımız okullara yerleştireceğimiz AYPİKUTlar ile süreklilik kazanacaktır. Projemize destek verip AYPİKUTu kullanan hemşehrilerimize teşekkür ediyor, çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için bu noktada herkesten bu duyarlılığı bekliyorum” diye konuştu.

AYPİKUT nedir nasıl kullanılır?
AYPİKUTun bir tarafı pil, diğer tarafı da yağ tenekesi şeklinde. Bu şekilde bir tasarım ile vatandaşların konuya dikkatini çekmek amaçlandı. Pil tarafına üzerindeki deliklerden atık piller atılabilmekte, yağ tarafına ise pedal ile açılan bir kapaktan atık yağ dökülebilmekte. Bitkisel atık yağını dökmek istemeyenler için önünde sepeti de bulunuyor. AYPİKUTun ilçe geneline yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık