Hilvanda Atık Su Tesisi Hizmete Sunuldu

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan İçme Suyu Arıtma merkezinin çalışmalarına ağırlık verdi.

Hilvanda Atık Su Tesisi Hizmete Sunuldu
  • 04 Eylül 2018, Salı 14:11
Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan İçme Suyu Arıtma merkezinin çalışmalarına ağırlık verdi.
Yıllardır temiz içme suyu sorunu yaşayan Hilvanda kalıcı çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, içme suyu arıtma tesisi ile günlük 15 bin ton suyu arıtarak vatandaşlara sunacak.
İlçe genelinde çalışmalarını sürdüren ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Hilvan merkez ve ilçedeki kırsal mahallelerde su alamayan bölgelerin ihtiyacının da giderilmesini hedeflemek için yapmış olduğu teknik hazırlık ve planlamalar sayesinde Hilvan genelinde bugüne kadar toplamda 49 bin 049 metre içme suyu hat döşemesi gerçekleştirdi.
Hilvan atık su tesisi hizmete girdi
Çevrenin korunması ve tarım arazilerinde daha yüksek verim alabilmek adına Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvana kazandırılan Atık Su Arıtma Tesisi, yaklaşık 6 bin metreküplük atık suyu temizleyerek doğayla buluşturacak. Aynı şekilde atık sudan enerji elde edilirken Hilvanlıların enerji ihtiyacı da büyük oranda giderilmiş olacak.
Hilvanda alt yapı çalışmaları sürüyor
Öte yandan Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) Hilvan ilçesinde bin 800 metre yağmursuyu, 21 bin 831 metre kanalizasyon hat döşeme uygulaması gerçekleştirerek, hedeflediği sorunsuz bir alt yapıyı ilçe halkının hizmetine sundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık