Gaziantepin En Büyük, Türkiyenin İkinci Büyük Camisi Şahinbeyde

Gaziantepin en büyük, Türkiyenin ise ikinci büyük camisi Şahinbey Belediyesince Akkent Mahallesine inşa ediliyor.

Gaziantepin En Büyük, Türkiyenin İkinci Büyük Camisi Şahinbeyde
  • 26 Temmuz 2018, Perşembe 16:34
Gaziantepin en büyük, Türkiyenin ise ikinci büyük camisi Şahinbey Belediyesince Akkent Mahallesine inşa ediliyor.
Ankara Kocatepe Camii, İstanbul Sultanahmet Camii ve Adanadaki Merkez Sabancı Camiiden de daha büyük olarak tasarlanan cami, 14 bin 700 m2lik alana inşa ediliyor. Türkiyenin en büyük ikinci Camisi olacak olan Akkent Caminin kubbe yüksekliği 67 metre olurken, kubbe çapı ise 34 metre genişliğinde olacak. Akkent Parkı içerisine inşa edilen cami zemin kat, birinci kat ve ikinci kattan oluşacak. Caminin 4 bin 800 m2lik avlusunda 44 adet 30 m2 büyüklüğünde külliye şeklinde odalar bulunacak.

20 Bin kişi aynı anda ibadet yapabilecek
Görkemi ve işçiliği ile Türkiyenin en önemli camisi konumunda olacak olan Akkent Caminin sadece iç kısmında aynı anda 20 bin kişi ibadetini yapabilecek. Ancak avlusunun da kullanılması halinde bu rakam 60 bine kadar çıkabiliyor.
Talimatı Başkan Erdoğan verdi
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğanla Kahramanmaraşda Abdülhamithan Camiini gezerken aralarında bir diyalog geçtiğini ifade ederek, Orada Sayın Başkanımız Gaziantepe büyük bir cami yapılması talimatını verdi. Bizde bunun üzerinde çalıştık. Akkent Mahallemizde 100 bin metrekare parkımızın içinde bizim bir cami alanımız vardı. Bu alan için caminin yapımına karar verdik, camimiz hızla yapılıyor. En yakın zamanda da vatandaşlarımızın hizmetine açabilmek için çalışıyoruz. Şimdiden camimizin Gaziantepimize ve Şahinbeyimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık