Dokumaya Botanik Bahçe Kuruluyor

Kepez Belediyesi Dokumaparka, doğaya özlem duyanları çok sevindirecek çiçek gibi bir müze kuracak.

Dokumaya Botanik Bahçe Kuruluyor
  • 28 Ekim 2018, Pazar 11:05
Kepez Belediyesi Dokumaparka, doğaya özlem duyanları çok sevindirecek çiçek gibi bir müze kuracak.
Çam ağaçlarından oluşan korulukların, zeytin ve portakal bahçelerin olduğu eski Dokuma Fabrikası arazisine bir çevreci proje daha kazandırıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncünün, Dokumapark düzenlemesiyle halkın kullanımına açtığı tarihi fabrika yerleşkesi, botanik bahçe ile daha yeşil bir alan oluyor. Fabrikanın trafo binasının yanındaki 23 bin metrekarelik alana, 70 adet begonvil çeşidinin, anıtsal ağaçların, herbaryumun ve endemik bitkilerin olacağı arboretum (ağaç parkı, botanik bahçe) kuruluyor. Ziyaretçilerini, doğanın renkleriyle buluşturacak olan Dokuma Arboretume, geçtiğimiz günlerde ilk ağaç ve fidanlar dikilmeye başlanmıştı.
Begonvilin 70 türü Dokumada
Dünyanın dört bir yanındaki bitki türlerinin sergileneceği müzenin ana teması genellikle Akdeniz Bölgesinde yetişen ve süs amacıyla iç ya da dış mekânda bulundurulan renkleri dikkat çeken Begonvil olacak. Halk arasında bilinen adıyla Gelin Duvağı Çiçeği olan bitkinin 70 türünün Dokuma Botanik Bitki Müzesine dikilmesi planlanıyor.
Herbaryum müzesi de olacak
Antalya yöresinin endemik bitkilerinin de olacağı botanik bahçede, anıtsal niteliği olan ağaçlara yer verilecek. Doğa okulu görevi görecek olan müzede, herbaryum da kurulacak. Kurutulmuş bitki örneklerinin belli bir sistemle düzenlenerek saklandığı yer olan herbaryumda, doğadan toplanarak, preslenme yöntemiyle kurutulan ve özel kartonlar üzerine yapıştırılan bitki sergileniyor. Herbaryum, Dokuma Fabrikasının eski trafo binasına yapılacak.
Atom bombası direnen ağaçlar da Dokumada
Çocuklara bitkileri sevdirmeyi aşılayacak olan botanik parkta, Japon Bahçesi ve Osmanlı Bahçesi de kurulacak. Japon bahçesine, Hiroşima nükleer felaketinin 73. yıldönümü anısına atom bombasına direnen türlerden oluşan 73 adet ağaç dikmişti. Yetişmiş çam ağacının bulunduğu botanik parka, manolya, çınar ve Trabzon hurması da dikildi. Peyzaj çalışmalarının devam ettiği Dokuma Botanik Bitki Müzesinin yeni yılın ilk çeyreğinde hizmete açılması hedefleniyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık