Bursanın ‘Gürültü Eylem Planına Onay

Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı ve hastane-okul-konut gibi hassas alanlardaki kara, demir yolu ve endüstri kaynaklı gürültünün azaltılmasına yönelik gürültü eylem planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Bursanın ‘Gürültü Eylem Planına Onay
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 16:06
Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı ve hastane-okul-konut gibi hassas alanlardaki kara, demir yolu ve endüstri kaynaklı gürültünün azaltılmasına yönelik gürültü eylem planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.
Türkiye genelinde çıkartılan ‘Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde ‘stratejik gürültü haritaları oluşturuldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi de yayımlanan yönetmelik çerçevesinde adım attığı ve karayolu, demir yolu ve endüstri kaynaklarının değerlendirilmesi amacını güden gürültü eylem planını hazırladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda geliştirilen plan, Büyükşehir Belediye Meclisinden geçtikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylandı. Böylelikle gürültü konusunda belirlenen standartların uygulanması önünde hiçbir mani kalmadı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, onaylanan gürültü eylem planı ile Bursanın daha yaşanabilir olacağını söyledi. Açıklamasında, herkesin öncelikli görevinin çevre duyarlılığı olması gerektiğine değinen Başkan Aktaş, daha yüksek standartlarda bir hayat için bu konuya özel önem verdiklerini belirtti. Sürdürülebilir çevre politikası bağlamında hizmete alınan, planlanan projelerle Bursanın standartlarını daha da yukarıya taşımak istediklerini söyleyen Başkan Aktaş, bu sebeple ‘çevre, hava ve görüntü kirliliğinin yanında gürültü kirliliğiyle de mücadele ettiklerini ifade etti. Giderek daha da kalabalıklaşan Bursada vatandaşlara sakin ve huzurlu, dolayısıyla daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat sunmanın derdinde olduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Gürültü eylem planı ile bu hedef doğrultusunda güçlü bir adım atmış olduk. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Çevre düzeni planları ve imar planlarının hazırlanması aşamasında, gürültü eylem planıyla tespit edilen sonuçlar dikkate alınacak. İleride oluşabilecek gürültü problemleri böylece önlenmiş olacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık