Burdur Gölünün Kurtarılması Çalışmaları

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Burdur Gölü kenarına yapılan 4 adet havuzda yapılan analizlerle göldeki buharlaşmanın nasıl engelleneceğinin inceleneceğini belirtti.

Burdur Gölünün Kurtarılması Çalışmaları
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 21:20
AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Burdur Gölü kenarına yapılan 4 adet havuzda yapılan analizlerle göldeki buharlaşmanın nasıl engelleneceğinin inceleneceğini belirtti.
AK Parti Milletvekili Yasin Uğur, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık ve partililerle birlikte DSİnin Burdur Gölü kenarında yapımı süren havuzları inceleyerek açıklama yaptı. Milletvekili Uğur, bütün dünyada kuraklıkla karşı karşıya olunduğunu hatırlatarak küresel ısınma kaynaklı kuraklığın bütün ülkeleri etkilediğinin altını çizdi. Dolayısıyla Türkiyede de kuraklıkla ilgili sorunlar olduğunu söyleyen Uğur, “İlimizde de gölümüzde buharlaşmaya sebebiyet veren ve gölümüzü besleyen kaynakların da yetersiz kalmasından dolayı gölün kuruması ve suyunun çekilmesi gibi bir takım problemler ortaya çıkıyor dedi.
Gölle ilgili neler yapılabileceği konusunu dert edindiklerini ve önemsediklerini vurgulayan Yasin Uğur, göl kenarında 4 havuz yapıldığını anlattı. Uğur, gölden alınacak suyla havuzun birinde göldeki buharlaşma oranının tespit edileceğini belirterek, “Diğerine de kimyasallar katarak buharlaşmayı ne kadar önleyebiliriz bunun istatistiği tutulacak, plastik toplar ile ve güneş panelleriyle ne kadar engellenebiliriz konularında istatistikler olacak dedi.
Uğur, 2002 yılından bu yana Burdurdaki 221 bin dekar arazinin 167 bin dekarının vahşi sulamadan kapalı sistem sulamaya geçtiğini ve kalan 54 bin dekarın da kapalı sistem sulamaya geçmesi için çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık