Avrupada Tek Kullanımlık Plastik Yasaklandı

Avrupa Parlamentosu, çevre kirliliğine karşı tek kullanımlık plastikler üzerinde geniş kapsamlı bir yasağa destek verdi.

Avrupada Tek Kullanımlık Plastik Yasaklandı
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 16:49
Avrupa Parlamentosu, çevre kirliliğine karşı tek kullanımlık plastikler üzerinde geniş kapsamlı bir yasağa destek verdi.
Avrupa Parlamentosu, denizlerde, tarlalarda ve su yollarında kirliliğe sebep olan tek kullanımlık plastikleri tamamen ortada kaldırmaya çalışıyor. Belçikalı Liberal Parti vekili Frédérique Riesin sunduğu yasa teklifi bugün yapılan oylamada 571e, 53 oy ile kabul edildi. Böylece Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği ülkeleri önümüzdeki haftalarda kararı görüşecek. Teklife göre 2021 yılına kadar Avrupada plastik pipet, balon çubuğu, plastik şişe, kulak çubuğu, tabak, bardak ve çatal gibi birçok ürünün kullanımı yasaklanacak.
Ayrıca Riesin raporuna göre 2025 yılından itibaren küçük poşetlerin, plastik ambalajların ve yemek ambalajlarının da yasaklanması amaçlanıyor. Alınana karar yasalaşırsa kullanımın kalktığı 2021 yılından 2025 yılına kadar bütün plastik şişelerin yüzde 90ının geri dönüştürülecek.
Öte yandan Akdeniz ve Atlantik Okyanusunu en çok kirleten plastik madde olan olta misinalarının da daha farklı bir maddeyle üretilmesi planlanıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık